Pire krumpir čest je prilog mnogih jela. Ručka, večere… Što god vam padne napamet! Poprilično ga je jednostavno napraviti, ali zašto raditi stalno po istom receptu? Kako kaže food blogerica Nigella Lawson, često je koristila klasičan recept za pire-krumpir, zbog čega joj se njezino jelo činilo dosadnim i bez okusa. Upravo je zbog toga zaključila da pireu želi dodati poseban šmek, pa je u svoj pire-krumpir dodala češnjak i parmezan.
"U pravilu nisam za aromatiziranje pire krumpira, ali ova je verzija vrijedan izuzetak. S obzirom na to da se režnjevi češnjaka kuhaju s krumpirom, češnjak se čini slađim nego inače, a parmezan daje specifičan šmek", rekla je Nigella za Express.
Recept za pire-krumpir s parmezanom i češnjakom
U nastavku donosimo recept za Nigellin pire-krumpir s češnjakom i parmezanom. Količina je dovoljna za šest do osam osoba, a za pripremu je potrebno oko 30 minuta.
Sastojci:
- dva kilograma krumpira, oguljenih i narezanih na velike komade
- osam režnjeva češnjaka
- dvije žličice morske soli
- 75 grama neslanog maslaca, omekšalog
- 50 grama parmezana, sitno naribanog
Po želji posipati:
- 50 grama suhih krušnih mrvica
- 50 grama neslanog maslaca
20. Pire od krumpira bez masnoće: Pire od krumpira bez dodataka poput maslaca osigurava škrob i energiju. Lako se probavlja i pomaže stabilizirati probavni sustav.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Naša Edita je danas s Brankom pripremala slasne polpete u šalši s pire-krumpirom!