Zaželjeli ste se nekog laganog deserta, ali nemate ništa osim čokolade za kuhanje? Da, ovaj scenarij nam je vrlo poznat, ali nismo bile ni svjesne da u tren oka možemo nepce sladiti najlaganijim i najukusnijim mousseom od čokolade.
Mousse se obično radi od nekoliko sastojaka koji uključuju slatko vrhnje, ali, zapravo, ono vam ni ne treba kad imate vodu. Da, da, upravo ova najvrednija tekućina, pomiješana s čokoladom, radi tako odličan desert.
Dakle, ono što trebate napraviti jest natrgati čokoladu na manje komade, pomiješati je sa zagrijanom vodom i dobro promiješati. Čokolada se mora rastopiti, ali ne smije postići visoku temperaturu. Zdjelu s čokoladom stavite u jednu veću s hladnom vodom i ledom te je miješajte pjenjačom dok ne postigne onu prozračnu 'moussastu' teksturu s rupicama zraka. Evo i videa: