ZDRAVIJA VARIJANTA PIZZE /

Neobičan recept širi se mrežama: Umjesto klasičnog tijesta iskoristite jednu jesensku namirnicu

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Ako pazite na prehranu ili izbjegavate gluten, zdrava alternativa klasičnom tijestu za pizzu dobro će vam doći

30.9.2021.
19:58
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Zamijenite klasično tijesto za pizzu s tzv. špageti bundevom. Ova opcija bez glutena zadovoljit će vašu želju za brzom hranom, a uz to je puno zdravija.

Špageti tikva novost je na našem tržištu, a posebno je vole obožavatelji tjestenine, kojima se pokazala kao dostojna zamjena za tu namirnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Jedna velika špageti tikva, prepolovljena i bez sjemenki

Tri jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo češnjaka u prahu, origana, soli i papra

Naribana mozzarella

220 grama mozzarelle narezane na šnite

Umak za pizzu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40 grama tanko narezanih cherry rajčica

Svježi bosiljak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute

Zagrijte pećnicu na 220°. Posložite prerezanu bundevu na lim za pečenje tako da je prerezana strana okrenuta prema dolje. Pecite dok ne omekša, oko jedan sat. Pustite da se malo ohladi pa uklonite mekani dio s kore.

Odvojeni dio bundeve stavite u krpu i iscijedite što je moguće više tekućine.

U velikoj zdjeli umutite jaja s češnjakom u prahu i origanom dok se ne sjedine. Dodajte ocijeđenu bundevu i naribanu mozzarellu. Začinite solju i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lim obložite papirom za pečenje i namažite uljem. Raširite bundevu u pravokutnik debljine otprilike jedan centimetar. Pecite dok ne postane zlatne boje, oko 15 minuta.

Premažite umak za pizzu po kori i nadjenite s narezanom mozzarellom i cherry rajčicama. Uklonite papir ispod pizze i pecite dok sir ne dobije zlatne mrlje i mjehuriće, još oko četiri minute. Pospite svježi bosiljak, narežite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo