Pijana pivska juha
Sastojci: 1,2 litre svijetlog piva 2 žlice šećera 1 šalica slatkog vrhnja cimet sol i papar kruh
Priprema:
Napravite svijetlu zapršku od pola šalice piva i brašna, dobro promiješajte pa dodajte ostatak piva, posolite popaprite po ukusu te dodajte šećer i malo cimeta.
Pustite da juha provrije, smanjite temperaturu i pustite neka kuha još 20 do 25 minuta. Na kraju dodajte vrhnje.
Narežite kruh na šnite, prepržite ga u pećnici, stavite na dno tanjura i poslužite uz juhu. Juha se poslužuje vruća.
Pivska hrskava piletina
Sastojci: 600 grama bijelog pilećeg mesa 200 grama pšeničnog oštrog brašna 300 ml piva 2 jaja sol, papar i začini po ukusu
Priprema:
Meso narežite na široke trakice, začinite i pustite neka odstoji. Za to vrijeme umutite jaja, dodajte brašno, pivo pa posolite i popaprite.
Neka smjesa odstoji 10-ak minuta. Svaki komad piletine umočite u smjesu od jaja i piva, te pržite na malo ulja. Nakon prženja stavite na papirnati ubrus kako biste odstranili višak masnoće.
Piletinu poslužite uz umak od kiselog vrhnja (vrhnje pomiješajte s dva usitnjena češnja češnjaka ili narezanim svježim vlascem i soli), pečeni krumpir i salatu od rikule i rajčice.
Čokoladni kolač s tamnim pivom
Sastojci: 250 ml tamnog piva 250 g maslaca 300 g svježeg sira 150 g šećera u prahu 400 g šećera 125 ml slatkog vrhnja 142 ml kiselog vrhnja 75 g kakaa 275 g brašna 2 jaja žličica ekstrakta vanilije 5 žličica sode bikarbone
Priprema:
Rastopite maslac u pivu, dodajte kakao i šećer pa sve dobro pomiješajte. Umutite jaja, dodajte kiselo vrhnje i vaniliju, promiješajte i dodajte pivu.
Na kraju dodajte brašno i sodu bikarbonu. Smjesu za tijesto ulijte u kalup za pečenje i pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.
Pustite da se ohladi, a za to vrijeme pomiješajte svježi sir, slatko vrhnje i šećer u prahu dok ne dobijete glatku gustu smjesu kojom ćete premazati kolač. Pospite s malo kakaa.
Uslast!
Propustili ste: arti-201004280589006, arti-201004140556006, arti-200911300513006