Piletina u umaku od slanutka

Za pripremu ovog ukusnog jela treba vam samo 35 minuta. Slanutak možete koristiti kupovni iz konzerve, a možete ga i sami skuhati po receptu.

30.10.2013.
13:34
VOYO logo

U tavi rastopite maslac i maslinovo ulje, pa dodajte nasjeckani poriluk. Pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša.

Kad poriluk omekša dodajte na kockice nasjeckanu piletinu. Lagano zapecite sa svih strana i podlijevajte s malo vode. Potom piletini dodajte konzervu ocijeđenog i opranog slanutka. Opet podlijte s malo vode u kojoj ste rastopili koncentrat rajčice. Promiješajte, smanjite vatru i pustite da kuha. Dodajte sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme štapnim mikserom ili blenderom (može i vilicom) izmiksajte drugu konzervu slanutka s maslinovim uljem, sezamom, kurkumom i kuminom te dodajte toliko vode da se napravi gusta smjesa. Pomiješajte je s mesom i po potrebi dodajte još vode. Pustite da se kuha pet minuta.

Prije posluživanja umak pospite nasjeckanim lišćem celera. Kao prilog dodajte kuhanu rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slanutak: Ako želite sami kuhati slanutak treba vam oko 150 grama slanutka kojeg ostavite da se tijekom noći namače u tri puta više vode.

Stavite ga kuhat u lonac s listom lovora oko sat vremena (ovisno o slanutku) ili u ekspres lonac 20 do 30 minuta.

Izvor: Coolinarka.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo