U tavi rastopite maslac i maslinovo ulje, pa dodajte nasjeckani poriluk. Pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša.
Kad poriluk omekša dodajte na kockice nasjeckanu piletinu. Lagano zapecite sa svih strana i podlijevajte s malo vode. Potom piletini dodajte konzervu ocijeđenog i opranog slanutka. Opet podlijte s malo vode u kojoj ste rastopili koncentrat rajčice. Promiješajte, smanjite vatru i pustite da kuha. Dodajte sol i papar.
Za to vrijeme štapnim mikserom ili blenderom (može i vilicom) izmiksajte drugu konzervu slanutka s maslinovim uljem, sezamom, kurkumom i kuminom te dodajte toliko vode da se napravi gusta smjesa. Pomiješajte je s mesom i po potrebi dodajte još vode. Pustite da se kuha pet minuta.
Prije posluživanja umak pospite nasjeckanim lišćem celera. Kao prilog dodajte kuhanu rižu.
Slanutak: Ako želite sami kuhati slanutak treba vam oko 150 grama slanutka kojeg ostavite da se tijekom noći namače u tri puta više vode.
Stavite ga kuhat u lonac s listom lovora oko sat vremena (ovisno o slanutku) ili u ekspres lonac 20 do 30 minuta.
Izvor: Coolinarka.com