Pet načina kako uživati u palačinkama

Prema nekim tvrdnjama palačinke potječu iz francuske pokrajine Bretanje, u kojoj se pripremaju od davnina na bezbroj načina. Slatke, slane, pečene ili pohane, uvijek su rado viđene na stolu.

25.8.2010.
17:34
VOYO logo
VOYO logo

Pohane palačinke punjene mesom

Sastojci: palačinke 250 g puretine ili piletine muškatni oraščić 1 do 2 kisela krastavca i kisele paprike 1 dl kiselog vrhnja sol, papar i Vegeta brašno, jaja i mrvice za paniranje ulje za prženje margarin

Priprema:

Meso izrežite na kockice, posolite, popaprite, dodajte Vegetu, promiješajte i pirjajte na margarinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirjanom mesu dodajte ribani muškatni oraščić, usitnjene krastavce i papriku te vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjevom punite palačinke i savijajte ih u obliku sarme, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, te pržite u zagrijanom ulju.

Kada dobiju zlatnu boju izvadite ih i poslužite vruće uz tartar umak i zelenu salatu.

Zapečene palačinke sa špinatom

Umijesite slano tijesto za palačinke:

1 do 2 jaja malo soli mlijeko brašno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte kilogram špinata, a zatim ga dobro ocijedite.

Sitno nasjeckajte špinat, dodajte jedno jaje, sol, papar, 20 dag svježe skute i malo ribanog parmezana.

Po izboru možete prepržiti malo slanine, narezane na kockice, i umiješati.

Sve dobro promiješajte i time napunite pečene palačinke. Posložite u kalup za pečenje, prelijte rastopljenim maslacem i pospite parmezanom.

Palačinke u umaku od višnje na američki način

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palačinke: 2 jaja vanilijin šećer 150 g brašna malo naribane korice limuna malo naribane jabuke pola žlice cimeta 250 ml mlijeka malo praška za pecivo maslinovo ulje za pečenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak: 1 tegla kompota od višnji 1 vrećica vanilijinog šećera 1 žlica brašna

Priprema:

Zamutiti sve sastojke za palačinke i ispeći (promjer 5 cm).

Višnje procijediti i zakuhati s vanilijinim šećerom i žlicom brašna, pa poslužiti s umakom i sladoledom. Ukrasiti bobičastim voćem.

Francuske palačinke s mozzarelom i maslinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 200 g brašna 1 jaje 1/2 litre mlijeka 25 g otopljenog maslaca malo soli mozzarela i rajčice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Umiješajte sve sastojke za tijesto pazeći da smjesa bude ujednačena i bez grudica. Ostavite po strani najmanje sat vremena prije pečenja.

Na maloj tavi ispecite palačinke, pa ih napunite kriškom svježe rajčice preklopljene kriškom mozzarele. Dodajte i masline, sol i papar.

Presavijte palačinke i stavite u kalup za pečenje. Grijte tek nekoliko minuta, samo da se otopi sir, pa odmah poslužite uz zelenu salatu. Ne držite predugo u pećnici jer palačinke trebaju ostati mekane.

Palačinke košarice sa šunkom i hrenom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 100 g kuhane šunke 100 g gaude 2 kuhana jaja umak od hrena majoneza ulje za pečenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Umijesite smjesu od 2 jaja, prstohvata soli, 2 žličice praška za pecivo, mlijeka i brašna. Ispecite palačinke.

Šunku i jaja narežemo na sitne komadiće, a sir naribamo na sitno. Pomiješamo sastojke te dodamo umak od hrena po ukusu i majonezu, toliko da lijepo poveže sve sastojke.

Dobivenom smjesom premažemo palačinke i zamotamo ih kao male košarice.

Kratko zapečemo u pećnici da se rastopi sir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužimo sa zelenom ili nekom drugom sezonskom salatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
JEDNOSTAVNO I LAKO /

Recept poznatog kuhara za brzinske domaće kroasane s malom tajnom