Unutarnji i vanjski dio očišćene patke natrljajte vegetom.
Patku stavite na pleh, a potom u patku stavite jabuku. Prelijte je zagrijanim uljem, podlijte s oko 50 mililitara vode i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 2, 5 do 3 sata.
Tijekom pečenja, patku podlijevajte masnoćom od pečenja i s malo vode.
Med pomiješajte s uljem i octom, pa pred kraj pečenja (oko 30 minuta) ovom mješavinom premažite patku.
Pečenu patku izvadite, a iz pleha odlijte suvišnu masnoću.
Mlince skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s preostalom masnoćom u kojoj se pekla patka.
Posluživanje: patku narežite i poslužite uz mlince i salatu po želji.
Savjet: kako vam koža patke ne bi izgorjela, nakon 1,5 sat pečenja prekrijte je aluminijskom folijom.
Izvor: Coolinarka.com