Patka s mlincima

Blagdani su pred vratima i mi vam donosimo recept za svečani božićni ručak. Priprema je srednje zahtjevna i traje oko 180 minuta, a sastojci su predviđeni za šest do osam osoba.

20.12.2013.
16:01
VOYO logo

Unutarnji i vanjski dio očišćene patke natrljajte vegetom.

Patku stavite na pleh, a potom u patku stavite jabuku. Prelijte je zagrijanim uljem, podlijte s oko 50 mililitara vode i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 2, 5 do 3 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom pečenja, patku podlijevajte masnoćom od pečenja i s malo vode.

Med pomiješajte s uljem i octom, pa pred kraj pečenja (oko 30 minuta) ovom mješavinom premažite patku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečenu patku izvadite, a iz pleha odlijte suvišnu masnoću.

Mlince skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s preostalom masnoćom u kojoj se pekla patka.

Posluživanje: patku narežite i poslužite uz mlince i salatu po želji.

Savjet: kako vam koža patke ne bi izgorjela, nakon 1,5 sat pečenja prekrijte je aluminijskom folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Coolinarka.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo