Turopoljski tjedan ''Večere za 5'' otvorila je ugostiteljica Branka Ivkić, a u goste su joj stigli poduzetnik Karlo Milinković, radnik u servisnoj podršci Ivan Barić, ekonomistica Lea Hader i inženjer agronomije Zvonko Šantalab. Branka je goste oduševila svojim menijem te je odijela ovotjednu pobjedu. Ekipu je ugostila u svom domu u Velikoj Gorici i za svoju večeru osvojila 37 bodova. Od Zvonka i Karla dobila je po deset bodova, Lea joj je dala devet bodova jer joj je nedostajalo dekoracije na stolu, a Ivan joj je dao osam bodova.
Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.
Predjelo
Sad i zauvijek
- palenta
- jogurt
- sir
- pršut
- špek
- rajčice
Staviti kuhati vodu s malo soli i ulja. Kada voda zakipi, postupno sipati palentu i miješati cijelo vrijeme. Dodati jedan tekući jogurt i umiješati. Nakon 5 minuta kuhanja izliti u ravnu posudu i staviti na hlađenje. Nakon dva sata hlađenja, rezati palentu na kocke i dekorirati sa sirom, pršutom, preprženim špekom i rajčicama.
Glavno jelo
Šarene rolice u narančastom
- paprike
- rajčica
- sir
- kiseli krastavci
- svinjetina
- pršut
- luk
- tikvica
- vrhnje za kuhanje
- ajvar
- njoki
Isjeckati paprike u tri boje. Rajčicu, sir i kisele krastavce. Svinjsko meso puniti pršutom i isjeckanim povrćem te zarolati. Peći na tavi. Za umak za njoke nasjeckati luk, tikvicu, crvenu papriku i dinstati. Zaliti vrhnjem za kuhanje te dodati žlicu ajvara. Kuhane njoke umiješati u umak.
Desert
Slatka tajna
- mljeveni plazma keksi
- maslac
- vrhnje za šlag
- razno voće
- gotova krema za cheesecake
- želatina
Mljevene plazma kekse zaliti s rastopljenim maslacem. Smjesom puniti čaše te staviti na hlađenje. Gotovu kremu za cheesecake izmiksati, dodati šećer i instant želatinu. Preko podloge od keksa staviti kremu.
Dekorirati šlagom i voćem.
POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba