RECEPT TJEDNA /

Tajanstveni trokut oduševit će vaše ukućane, a slasne čaše neće proći neopaženo

Image
Foto: RTL.hr

Božena Breški ugostila je Dianu, Natašu, Nevenku i Darija u Varaždinu i za večeru osvojila maksimalnih četrdeset bodova

16.11.2024.
8:00
RTL.hr
VOYO logo

Božena Breški ugostila je svoje protukandidate drugi dan sjevernohrvatskog tjedna "Večere za 5". Božena je već sudjelovala u showu i tada je osvojila 38 bodova, a odlučila se prijaviti opet jer jako voli izazove. Ovaj put je i pobijedila. Domaćica je osvojila maksimalan broj bodova. ''Večera je danas bila genijalna, vidi se po ocjeni - nemam što drugo reći'', zaključila je jedna od gošći.

Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL.hr

Predjelo

Tajanstveni trokut

  • 500 g tosta
  • 600 g sira
  • 500 g namaza sirnog
  • 30 dkg majoneze
  • 300 g šunke
  • 5 krastavaca
  • 5 jaja

Izmješa se vrhnje i majoneza te se podjeli u pet zdjelica, na pet jednakih djelova. U prvi dio se nariba šunka, u drugi jaja, u treći krastavci, u četvrti sirni namaz. Na protvanj vodoravno složimo tost jedan do drugoga, namažemo prvom smjesom (vrhnje, majoneza, šunka), stavimo opet red tosta, pa drugu smjesu (s jajima) i tako napravimo četiri kata. Između druga dva kata su smjese s krastavcima i sirnim namazom. Na gornji red tosta naribamo sir. Stavimo sve na par sati u hladnjak te nakon toga, kada se sve stisne režemo trokute.

Image
Foto: RTL.hr

Glavno jelo

Jelo na finjaka

  • 1kg medaljona
  • 30 dkg pancete
  • 1kg širokih rezanaca
  • 2dcl vrhnja za kuhanje
  • pola kilograma maskarpone sira
  • korica limuna
  • pola kg brokule
  • pola dcl vina
  • 2 režnja češnjaka

Široke rezance skuhamo kao i brokulu. S rezancima i brokulom poslužimo umak koji se radi na sljedeći način: prvo se na maslacu poprži češnjak te se ulije vrhnje pa sir maskarpone, zatim kuhana brokula i začini. Medaljoni se ''obuku'' u pancetu i peku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL.hr

Desert

Čaše slasti

  • Pola kile mljevenih keksi
  • 10 dkg maslaca
  • 1 dcl mljeka
  • 10 dkg šećera
  • pola litre šlaga
  • 2 želatine
    500 g borovnice
  • 2 jagode za ukrašavanje

Voćna kupola:

  • 1 ananas od 2 kg
  • 2kg jabuka
  • 2kg crvenog grepa
  • 2 kg naranči
  • 1,5 kg kivija
  • 1 kg grožda

Keksi se pomješaju sa otopljenim margarinom i utisnu u čašu u kojoj poslužujemo desert. U šlag se stavi želatina i sir – to se sve izmiksa. Borovnica se prokuha te se potom u nju stavi želatina. Narežemo jagode. Slažemo sloj po sloj u čaši, a prethodno narezane jagode slažemo oko cjele čaše. Od slojeva prvo idu keksi s margarinom, zatim sloj smjese s šlagom, pa sloj borovnice, te ponovno šlag i na vrhu za ukras borovnica.

Image
RECEPT TJEDNA /

Od predjela do deserta: Imamo slasne ideje za današnji ručak, polizat ćete prste

Image
RECEPT TJEDNA /

Od predjela do deserta: Imamo slasne ideje za današnji ručak, polizat ćete prste

Voćnu kupolu se složi sve redom u obliku piramide u ananas.

POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo