Odrezak od tune u balsamico umaku

Odličan, sočan i mekan komad ribe na tanjuru u mirisnom umaku od balsamico octa i vina može se jesti toplo, ali i hladno. Sastojci su za četiri osobe, a vrijeme pripreme je oko 45 minuta.

7.10.2013.
15:50
VOYO logo

Tunu izrežite u odreske debljine 1,5 centimetar. Limun i češnjak narežite na tanke ploškice. Luk i peršin sitno nasjeckajte.

Odreske od tune posložite u širu posudu, posolite krupnom soli i malo popaprite svježe drobljenim (mljevenim) paprom. Pospite ih češnjakom te poslažite ploške limuna i ružmarin. Sve obilno zalijte maslinovim uljem i ostavite da odstoji 30 minuta kako bi se tuna marinirala i upila okuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S odstajalih odrezaka maknite češnjak i limun, pa ih ispecite na vrućoj tavi (ili gril-tavi), sa svake strane po 2-3 minute kako bi ostali mekani i sočni. Pečene odreske poslažite u zdjelu za posluživanje.

Umak:

Na vruću tavu istresite sve što je ostalo u posudi u kojoj se tuna marinirala prije pečenja. Na to dodajte nasjeckani luk i kratko pržite da dok ne požuti. Dodajte šećer, miješajte da se rastopi, pa sve zalijte vinom i balsamico octom, te pasiranom rajčicom. Kratko pirjajte na jakoj vatri uz miješanje kako bi se umak lijepo sjedinio i malo zgusnuo. Po potrebi dosolite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak prelijte preko toplih odrezaka, pospite nasjeckanim peršinom, poklopite i protresite. Neka odstoji još pet minuta prije posluživanja.

Izvor: Coolinarka.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo