BRZOPOTEZNI DESERT /

Sacher torta traži vremena, ali Sacher kuglof je gotov za čas! Uz ovaj recept bit će mekan kao duša

Image
Foto: Profimedia

Umjesto kuglofa možete napraviti mnoštvo muffina, a pri ukrašavanju slastica mogu vam pomoći djeca

3.1.2022.
9:00
Profimedia
VOYO logo

Sacher torta jedan je od najpoznatijih kolača na svijetu i često se nalazi na blagdanskom stolu. Ako ste u stisci s vremenom, svojim ukućanima možete poslužiti Sacher kuglof koji je jednako ukusan kao i torta, piše Okusi.eu.

Također, umjesto kuglofa možete napraviti muffine, a pri ukrašavanju slastica mogu vam pomoći djeca koja će se pritom odlično zabaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KOJI SI PAK TI? IZLAZI IZ MENE!' /

Maleni Slavonci od Djeda Božićnjaka dobili strip u kojem se žena u toplesu bori s čudovištima

Image
'KOJI SI PAK TI? IZLAZI IZ MENE!' /

Maleni Slavonci od Djeda Božićnjaka dobili strip u kojem se žena u toplesu bori s čudovištima

Sastojci:

Kuglof:

50 g čokolade
75 ml mlijeka
125 g maslaca
125 g šećera
2 jaja
50 g škrobnog brašna
125 g brašna
20 g kakao praha
Pola paketića praška za pecivo
100 g džema od marelica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preljev:

20 g maslaca
150 g čokolade
50 g džem od marelica
50 ml vode
sok pola limuna

Image

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Zagrijte mlijeko te u njemu otopite prethodno narezanu čokoladu. Smjesu ostavite sa strane.

U posudu stavite omekšali maslac i šećer te mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Nakon toga, dodajte jedno po jedno jaje i 25 g škrobnog brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spojite kakao, brašno, ostatak škrobnog brašna i prašak za pecivo te promiješajte. U posudu sa smjesom maslaca postupno dodajte mješavinu čokolade i mlijeka. Malo izmutite te dodajte mješavinu kakaa i brašna.

Smjesu miksajte dok ne postane glatka, a onda njom napunite prethodno namašćene kalupe za muffine ili kuglofe te pecite oko 25 minuta. Kad se kolači ohlade, izvadite ih iz kalupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite preljev u koji ćete umočiti svaki kuglof ili muffin: 50 ml vode i 50 g džema zagrijte na laganoj vatri da se otopi i dodajte sok od pola limuna. Sve dobro izmiješajte, a onda svaki kuglof ili muffin umočite nakratko da upije tekućinu.

Nakon toga punite ih džemom od marelice. Ako radite muffine, svaki malo zarežite i napunite. Za čokoladni preljev na pari otopite čokoladu i maslac te svaki kuglof premažite i ukrasite šećernim zvjezdicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo