Nutricionistica je otkrila koja hrana ipak nije toliko zdrava kao što mnogi predstavljaju. Stručnjaci za prehranu kažu da ponekad neke namirnice nisu korisne kao što mnogi misle, s obzirom na to da sadrže visoke razine šećera, soli ili masti, prenosi Daily Mail.

Britanska nutricionistica Rhiannon Lambert otkrila je da redovita konzumacija avokada nije dobra za zdravlje.
"Puni su vlakana i zdravih masnoća koje snižavaju loš kolesterol i sprječavaju nakupljanje plaka u arterijama, ali jedan avokado može sadržavati do 20 grama masnoće i približno 250 kalorija (otprilike isto kao čokoladica)", objasnila je.
"Iako je uglavnom riječ o nezasićenim mastima koje je važno uključiti u prehranu, prekomjerna konzumacija ipak može dovesti do prekomjernog unosa kalorija, što može doprinijeti debljanju", dodala je nutricionistica.

Također, trebali biste pripaziti s konzumacijom granole koja može sadržavati visok udio šećera i ulja za poboljšanje okusa. Primjerice, 50 grama granole od voća može sadržavati čak 8,4 grama šećera.
"Što je veći sadržaj šećera u vašem jutarnjem doručku, to se on brže oslobađa u krv, što često uzrokuje skok, a zatim pad", otkrila je. Dramatične promjene razine glukoze u krvi mogu izazvati osjećaj gladi ubrzo nakon doručka te pad energije. Preporučuje se granolu jesti uz jogurt, orašaste plodove ili sjemenke.
Kokosovo ulje, biljno mlijeko, cezar salata i veganski hamburgeri još su neke od namirnica koje nisu toliko zdrave kao što se čine.
POGLEDAJTE VIDEO: Toplije jutro, a onda i nova porcija oborina. Za ljubitelje snijega imamo dobre vijesti