NARESCI U POTPUNO NOVOM IZDANJU: /

Sedam brzih, slasnih i krajnje jednostavnih ljetnih recepata

Image
Foto: Gettyimages

Ljeto je idealno vrijeme da se ulijenite, odmorite od svega, pa čak i od kuhanja.

30.7.2018.
12:20
Gettyimages
VOYO logo

Da je to tako, vidi se čim otvorite frižider. Što imate? Nešto povrća, hladnih napitaka i, naravno, omiljene nareske. Vjerojatno ste slaganje sendviča usavršili do savršenstva, ali vam se, bez obzira na lijenost i vrućine, ipak jede nešto konkretnije? Donosimo super vijest: naresci nisu stvoreni samo za sendviče! Naime, s njima se mogu napraviti brze, jednostavne, ukusne i hranjive delicije s kojima ćete oduševiti svoja nepca. Donosimo 7 takvih – neobično finih – recepata zbog kojih ćete još više voljeti ljeto i nareske.

Salata s rezancima

Sastojci: 70 g Gavrilović Čajne kobasice; 80 g širokih rezanaca; 40 g feta sira; 40 g kukuruza iz konzerve; 60 g punjenih maslina; 60 g mini rajčica; Češanj češnjaka; Sol; Papar; Maslinovo ulje; Papar; Šećer; Limun; Naranča;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Ploške Gavrilović Čajne kobasice narežite na četvrtine, dodajte zelene rezance (kuhane u slanoj vodi i ohlađene), kukuruz, narezane punjene masline i kockice feta sira. Posebno napravite umak od soka limuna i naranče, maslinova ulja, soli, papra, šećera i nasjeckanog češnjaka. Prelijte umak preko ostalih sastojaka i dobro izmiješajte. Gotovu salatu složite na tanjur te dekorirajte četvrtinama mini rajčica i svježom majčinom dušicom.

Salata s mortadelom i rotkvicama

Sastojci: 50 g zelene salate; 40 g radiča; 20 g rukole; 50 g kiselih krastavaca; 80 g San Giorgio Superiore mortadele; 40 g rotkvica; Svježi kopar; Sol; Papar; Šećer: Maslinovo ulje; Limun;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Očišćene listove salate (zelena salata, crveni radič, rukola) složite na tanjur. Na podlogu od listova salata stavite ploške kiselih krastavaca, štapiće San Giorgio mortadele i štapiće rotkvica. Sve prelijte umakom od maslinova ulja, limuna, soli, papra i šećera. Dekorirajte salatu sa svježim koprom i lepezom od kiselog krastavca.

Hrskava pizza s domaćim umakom

Image

Sastojci: 500 g tijesta za pizzu; 100 g Gavrilović Srijemske kobasice; 1 luk; 2 češnja češnjaka; 2 naribane tikvice; 10 cherry rajčica; 500 g pirea od rajčice; 200 g sira trapista; 1 žličica šećera; Maslinovo ulje; Sol; Papar

Priprema: Prvo napravite umak. Na maslinovom ulju prepržite luk, češnjak, pa dodajte pire od rajčice, sol, papar i šećer. Pustite da se umak reducira, kuha na laganoj vatri oko 15 minuta. Razvaljajte tijesto za pizzu, bogato nanesite umak. Potom po tijestu rasporedite naribani sir, Gavrilović Srijemsku salamu, naribane tikvice i na kraju posložite cherry rajčice prerezane na pola. Pecite u pećnici desetak minuta.

Pikantni bolognese umak

Sastojci: 100 g Gavrilović nareska Kulenov cvijet; 500 g mljevene junetine; 1 luk; 1 žličica dimljene paprike; 500 g pasirane rajčice; Sol; Papar; Špagete; Parmezan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: U tavi prepržite luk i narezak Kulenov cvijet narezaan na kockice. Pomiješajte s mljevenim mesom. Dodajte sol, papar, dimljenu papriku, anešto kasnije i pasiranu rajčicu. Umak kuhajte najmanje 40 minuta, uz dolijevanje vode prema potrebi. Skuhajte špagete, prelijte umakom i pospite ribanim parmezanom.

Fritaja s krumpirom i salamom

Sastojci: 100 g Gavrilović nareska Cvit Dalmata; 4 jaja; 2 krumpira; 1 luk; Kozji sir; Sol; Papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Dobro promiješajte jaja i dodajte sol i papar. Skuhajte krumpir u kori. U tavi prepržite narezak Cvit Dalmata narezan na prutiće s lukom te dodajte krumpir. Kada se on malo zapeče, dodajte jaja. Promiješajte. Maknite s vatre i umiješajte kockice kozjeg sira.

Kanape bez kruha

Sastojci: 100 g Gavrilović Farmer šunke; 2 velike rajčice; Svježi bosiljak; Limun

Priprema: Rajčicu narežite na vodoravne šnite. Na rajčicu stavite tanko narezanu Gavrilović Farmer šunku i majonezu. Ukrasite listićima svježeg bosiljka, a na kraju pokapajte s malo limunovog soka.

Salata iznenađenja

Sastojci: 100 g Gavrilović Zimske salame; 200 g svježeg sira; vlasac; 100 g rukole; Aceto balsamico; Maslinovo ulje; Kruh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Na veći tanjur složite Gavrilović Zimsku salamu. Na sredinu svake šnite salame stavite po žličicu svježeg sira pomiješanog s vlascem. Rukolu operite, procijedite te je začinite maslinovim uljem, acetom, solju i paprom. Salatu od rukole posložite između salame. U tavi na maslinovom ulju prepržite kruh narezan na male kockice. Prepržene kockice kruha rasporedite po salami i rukoli.

Sadržaj donosimo u suradnji s Gavrilovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo