SLATKI ILI SLANI /

Muffini od bundeve dodat će boju i najtmurnijem danu: Jednostavni i ukusni

Image
Foto: Freepik

Muffini od bundeve mogu se poslužiti topli ili hladni, ovisno o tome što više volite

24.9.2024.
7:24
Freepik
VOYO logo

Za jedne bundeva, za druge buča, ali bez obzira na naziv, ova ukusna namirnica trenutno dominira društvenim mrežama, a gastro influenceri ne prestaju objavljivati recepte s njom. Što ju čini tako popularnom? - Njena svestranost!

Savršena je za pripremu slanih jela, ali i slastica. Mnogi koji su je navikli konzumirati isključivo u juhama bit će ugodno iznenađeni kada je prvi put probaju u drugačijem izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muffini od bundeve idealan su izbor za doručak. Osim toga, brzo se pripremaju, mekani su i lako prilagodljivi prema vašim željama.

Image
Foto: Freepik

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g pirea od bundeve
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica agavinog sirupa
  • 2 jaja
  • 2 čajne žličice otopljenog maslaca
  • Prema želji: svježi sir, šunka, šlag
Image
Krem juhe /

Juha od kestena i bundeve - recept za ukusno i aromatično predjelo

Image
Krem juhe /

Juha od kestena i bundeve - recept za ukusno i aromatično predjelo

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i agavin sirup u jednoj posudi. U drugoj, izmiješajte pire od bundeve i jaja, zatim dodajte suhe sastojke. Dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Smjesu ulijte u košarice za muffine te po želji dodajte svježi sir ili sitno nasjeckanu šunku. Za slatku varijantu, ukrasite šlagom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C do 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muffini od bundeve mogu se poslužiti topli ili hladni, ovisno o tome što više volite.

POGLEDAJTE VIDEO: Mjesec dana ranije počela je berba bundeva. A hoće li i količine ulja biti rekordne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo