Za jedne bundeva, za druge buča, ali bez obzira na naziv, ova ukusna namirnica trenutno dominira društvenim mrežama, a gastro influenceri ne prestaju objavljivati recepte s njom. Što ju čini tako popularnom? - Njena svestranost!
Savršena je za pripremu slanih jela, ali i slastica. Mnogi koji su je navikli konzumirati isključivo u juhama bit će ugodno iznenađeni kada je prvi put probaju u drugačijem izdanju.
Muffini od bundeve idealan su izbor za doručak. Osim toga, brzo se pripremaju, mekani su i lako prilagodljivi prema vašim željama.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 200 g pirea od bundeve
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica agavinog sirupa
- 2 jaja
- 2 čajne žličice otopljenog maslaca
- Prema želji: svježi sir, šunka, šlag
Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i agavin sirup u jednoj posudi. U drugoj, izmiješajte pire od bundeve i jaja, zatim dodajte suhe sastojke. Dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Smjesu ulijte u košarice za muffine te po želji dodajte svježi sir ili sitno nasjeckanu šunku. Za slatku varijantu, ukrasite šlagom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C do 20 minuta.
Muffini od bundeve mogu se poslužiti topli ili hladni, ovisno o tome što više volite.
POGLEDAJTE VIDEO: Mjesec dana ranije počela je berba bundeva. A hoće li i količine ulja biti rekordne?