MALA TAJNA /

Nikada više nemojte pripremati gljive na OVAJ način

Ponekad se i najiskusnijim kuharima potkrade početnička pogreška kao što je to slučaj kod pripremanja gljiva. Evo kako izbjeći katastrofu na tanjuru.

11.4.2015.
23:37
VOYO logo

Kuhanje gljiva na suhoj toplini, što uključuje i pripremanje na masti, dozvoljava im da ispuste svoju prirodnu tekućinu. Na taj način se šećer karamelizira, a gljive postanu meke, a takav način pripreme spriječiti će da izgube svoju prirodnu boju. Isto tako, tekućina koju puštaju može biti izvrstan dodatak jelu.

Naime, gljive bi trebale otpustiti svu svoju tekućinu, a najbolje ih je pripremati u istoj posudi s ostatkom namirnica jer dodavanje gljiva direktno u vrelu vodu može uzrokovati gubitak prirodne arome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se to ipak dogodi nemojte paničariti nego ih prvo malo prokuhajte, a zatim ih dodajte ostatku namirnica. Na taj način zadržati će boju, teksturu i aromu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo