Jaja su jednostavan i hranjiv obrok koji se brzo priprema, a pržena su gotova u samo nekoliko minuta. No, kuhari tvrde da postoji jedan trik koji može obična jaja učiniti puno ukusnijima.
Jaja na tostu odličan su izbor za doručak, međuobrok, ručak ili večeru. Brzo se pripremaju, bogata su hranjivim tvarima i odlično se slažu sa sočnim rajčicama, svježim špinatom i avokadom. No, ako često jedete ovakav obrok, može vam dosaditi, naglašava kuharica Emma Laperruque koja je objasnila da se u tavu trebaju dodati dva sastojka – začinsko bilje i maslinovo ulje – a zatim se na njih stavlja jaje, piše Express.

Recept za jaja na maslinovom ulju s biljem
Prema originalnom receptu, kadulja je odličan dodatak prženim jajima, a Emma savjetuje: "Možete koristiti nasjeckani vlasac, usitnjenu mentu ili kopar, listiće kadulje, origana ili timijana pa čak i sjeckani mladi luk."
Osnova ovog ukusnog jela s aromatičnim začinskim biljem je jednostavna – sve se prži zajedno kako bi se okusi upili u žumanjak i bjelanjak.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja za prženje
- 1 veliko jaje
- 1 žlica svježeg začinskog bilja (po izboru)
- Prstohvat krupne soli
Priprema:
- Zagrijte manju tavu na jakoj vatri.
- Dodajte maslinovo ulje: najbolje je koristiti visokokvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje jer ima brojne zdravstvene prednosti
- Kada ulje postane vruće, dodajte začinsko bilje
- Smanjite vatru na srednje jaku kako se bilje ne bi zapalilo i pržite ga nekoliko sekundi dok ne postane hrskavo
- Razbijte jaje i nježno ga položite na začinsko bilje
- Ako se dio začinskog bilja odvoji od jajeta, možete ga žlicom vratiti na mjesto
- Nastavite pržiti jaje i povremeno ga prelijevajte vrućim maslinovim uljem kako bi bjelanjak postao čvrst, a žumanjak ostao mekan
- Lagano ih preokrenite pomoću lopatice
- Na kraju pospite prstohvatom krupne soli i poslužite odmah
POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li ovog Uskrsa Nijemci jesti hrvatska, a Hrvati ukrajinska i albanska jaja?