Sezona krastavaca brzo se bliži, pa je korisno znati kako ih pravilno pohraniti te ih maksimalno iskoristiti, piše Express.
S jednim jednostavnim trikom koji kombinira dvije metode skladištenja, krastavci bi mogli trajati puno dulje, a pritom sačuvati svoja svojstva.
Stručnjakinja s bloga Melanie Cooks podijelila je savjet koji se brzo pokazao učinkovitim i jednostavnim.
Da biste primijenili ovu metodu, zamotajte svaki krastavac zasebno u papirnati ručnik, a zatim ih stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/68ca4994-fe55-11ee-b04f-96012c097d3c/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
1. Krastavci: Ovo je namirnica o kojoj je najmanje vjerojatno da ćete postati ovisni. Pri tome je zdrava, lagana i osvježavajuća.
Krastavce čuvajte na gornjoj polici hladnjaka
Vrećicu dobro zatvorite i spremite u hladnjak, najbolje je na gornjoj polici.
Autorica Ann Taylor Pittman s bloga The Kitchn iskušala je ovu metodu i ocijenila je savršenom ocjenom 10/10.
"Osmog dana bila je primjetna kondenzacija na unutarnjim stijenkama vrećice, što me zabrinulo. Papirnati ručnici bili su vlažni, ali krastavci su bili u besprijekornom stanju", otkrila je.
"Odlučila sam vidjeti koliko dugo će ostati dobri i neki krastavci izdržali su ukupno 19 dana!", dodala je.
POGLEDAJTE VIDEO: RTL slavi! Antonija Blaće s rođendanskog tuluma godine prisjetila se svojih početaka: 'Emotivni su ovo dani'