Priprema: U mlako mlijeko dodajte žlicu šećera, pa u njemu otopite kvasac. Ulijte ga u sredinu koju ste načinili u posudi u koju ste prosijali brašno. Kad naraste, dodajte ostatak mlakog mlijeka, lagano razmućene žumanjke, otopljen maslac, šećer, limunovu koricu i rakiju ruže, pa zamijesite čvrsto tijesto glatke površine.
Ostavite da se diže nekoliko sati (najbolje preko noći). Dignuto tijesto premijesite, pa podijelite u tri dijela, formirajte kugle, stavite na pleh, prekrivenim papirom za pečenje i ostavite da ponovo naraste.
Pećnicu ugrijte na najveću temperaturu, ali nakon što stavite pince u pećnicu, temperaturu smanjite na 180°C.
Dignute pince zarežite na trećine, premažite žumanjkom i pospite krupno izmrvljenim kockama šećera, pa pecite 30-tak minuta na 180°C.
Recept pripremila: Tadeja Bjažević/do!ts magazin/doubleTkitchen