Kada jedemo lubenicu, koštice obično bacamo u smeće, no jeste li znale da su one zapravo vrlo zdrave?

Image
Foto: Thinkstock

Imamo i konkretan recept kako ih možete iskoristiti u svoju korist

7.7.2017.
15:58
Thinkstock
VOYO logo

Lubenica je ono voće bez kojeg nikako ne možemo zamisliti ljeto jer toliko osvježava, hidratizira i čak zamjenjuje kompletan obrok. Kako kod nas u ponudi nema lubenica bez koštica (da, da, drugdje na svijetu se mogu naći), jedino nam one idu na živce kod tog prefinog voća.

Većina nas baca koštice jer mislimo da su štetne, no one su zapravo vrlo zdrave. Sadrže vlakna koja su prijeko potrebna za dobru probavu, bore se protiv neugodne Escherichie Coli u urinarnom traktu i bubrežnih kamenaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogate su vitaminima poput vitamina A, B1 i B2, C, kalija, kalcija, fosfora, magnezija, željeza i cinka te djeluju kao antioksidansi.

Prženje koštica lubenice

Image

Mother And Adult Daughter Enjoying Slices Of Water Melon

Od koštica lubenice možete dobiti ukusnu grickalicu. Položite ih na papir za pečenje te ih pecite u pećnici 15 minuta na 160 °C. Prije pečenja ih čak možete začiniti paprom, chillijem ili limunovim sokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo