Već neko vrijeme društvenim se mrežama povlači pitanje zašto je okus Coca-Cole bolji u McDonald's restoranima od okusa Coca-Cole koju kupujemo u dućanima.
A čini se kako za to postoji i dosta jasno objašnjenje, u nekoliko točaka. Na Sveučilištu Spoon objavili su svoje mišljenje i rezultate zašto je to tako, piše Cosmopolitan. Pa, evo odgovora.
Četiri su razloga za to:
1. U većini restorana Coca-Cola se dostavlja u plastičnim posudama, dok se u McDonald's restorane dostavlja u kontejnerima od nehrđajučeg čelika, zbog čega su svi sastojci sačuvani u svom najboljem obliku i zbog toga je njen okus svježiji.
2. U McDonald'su brinu o dvije stvari: svježoj vodi i savršenoj temperaturi. I troše puno novca na filtracijske sustave, stoga je voda koja se miješa sa sirupom od Coca-Cole uvijek svježa i čista. I također se toči kroz izoliranu cijev koja je održava hladnom.
3. Prije nego je stavljaju u spremnike iz kojih je toče u čaše, sirup od Coca-Cole se dodatno hladi, kako bi bio što je moguće više svjež.
4. Možda ste primijetili da su i slamke u McDonald's restoranima nešto šireg promjera nego one u ostalim restoranima. I to nije slučajno. A iz McDonald'sa tvrde kako su slamke takve kako bi "potpun okus Cole dospio na sva naša osjetila na jeziku."