Japanke i s 50 izgledaju kao da su tek ušle u dvadesete: Njihova tajna je u ovih šest svakodnevnih navika

Image
Foto: Giphy

Nikada se ne debljaju i nemaju problema s tlakom, dijabetesom i raznim drugim bolestima

23.1.2017.
13:00
Giphy
VOYO logo
VOYO logo

Sigurno vam je poznato da su Japanci najdugovječniji narod, a to ponajprije mogu zahvaliti zdravoj i umjerenoj prehrani. Za razliku od nas koji se često pretrpavamo i gutamo što god stignemo, Japanci i Japanke vrlo poštuju ritual konzumiranja hrane, zato se nikad ne debljaju, a o čistoći kože da ne govorimo.

Ako ste ikad prošli pored grupe Japanaca, sigurno ste primijetili da njihove žene izgledaju barem 20 godina mlađe nego što jesu i imaju najsavršeniju kožu na svijetu. Osim bogate njege lica s čak 15. koraka, paze i što će staviti u sebe.

Evo kako zadržavaju mladolikost i zdravlje organizma:

1. Prehrana im je raznovrsna i izbalansirana

Image

Japanci najviše uživaju u ribi, riži, morskim algama, povrću, soji, voću i, naravno, zelenom čaju. Također obožavaju juhe, salate i žitarice te biraju samo svježe i sezonsko te niskokalorično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Paze kako je pripremaju

Oni naširoko izbjegavaju prženje hrane na masti i u dubokom ulju te sve kuhaju na pari ili grilaju. Ovako se zadržavaju vitamini i minerali, a ne gubi se okus hrane. Što se tiče začina, vole ih, ali ne pretjeruju s njima kako ne bi nadražili i preopteretili želudac.

3. Daju si vremena kod konzumacije

Image

Japanci ne brzaju s jelom kao mi. Uzimaju manje zalogaje i manje porcije, uvijek jedu za stolom i dobro žvaču kako bi njihov organizam lakše probavio uneseno. Tako čuvaju zdravlje, ali i liniju.

4. Rižom zamjenjuju kruh

Ako ste bili u Japanu, sigurno ste uz svako jelo dobili i rižu koja je, možemo reći, njihova zamjena za kruh. Kuhaju je bez soli, ulja i bilo kakvih začina jer je takva i najbolja. Znate da je riža odlična kada imate problema s probavom jer vraća dobre bakterije u crijevnu floru, kako onda ne bi bila dobra i u svakodnevnoj prehrani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Obavezno doručkuju

Image

Kvalitetan doručak za njih je navika koju ne preskaču. Jutarnji obrok također uključuje rižu, zatim omlet, miso juhu ili ribu i zeleni čaj. Sve zasitno, a niskokalorično te neopterećujuće za organizam.

6. Slatkiše izbjegavaju

Šećer uništava mišiće, a to Japanci jako dobro znaju pa izbjegavaju slatkiše na svakodnevnoj bazi. Ako ih i pojedu, to su onda niskokalorični deserti s vrlo malo šećera. Zato i ne pate od viskog tlaka, dijabetesa i gojaznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo