Sigurno vam se barem jednom u životu dogodilo da ste pokušale napraviti ukusan pire krumpir kao prilog uz sarmu, pečenje, neki fini umak ili pohano meso, ali onda vam se dogodila katastrofa i krumpir ne da nije bio ukusan, već je bio gumen, odvratan, vodenkast i gotovo potpuno nejestiv. Ako ste bile u toj situaciji, mi vas najbolje razumijemo, jer nam se to isto dogodilo nekoliko puta.
Naravno, dva-tri puta nam se to dogodilo zbog vlastite greške, jer smo predugo kuhale krumpir, ili ga nismo do kraja skuhale, ili smo ga pak ostavile stajati u zdjeli kad se skuhao na pola sata - u vodi ili bez nje. Kako god, ovo su amaterske i blesave greške koje ste sada ovdje pročitale i ako su vam se ikada dogodile, više ih nemojte ponavljati jer su potpuno šašave. Ali tajna ukusnog i savršenog pirea zapravo leži u dodacima koje stavljamo u njega, odnosno temperaturi tih dodataka.
Naime, čak i kad vam pire ispadne 'gumen', kako smo to opisale na početku, možete ga spasiti tako da, prije nego ih dodate u krumpir, zagrijete mlijeko i maslac. Jedan nam je vrhunski chef otkrio ovu tajnu koja to zapravo i nije i za koju mnoge od vas vjerojatno već i znaju, ali za vas koje to još ne znate, ovo bi mogao biti spas. Pogotovo sad za blagdane kad krene sezona sarmi, a svi znamo da je njoj najbolji prilog upravo pire krumpir.
Uvijek ga pripremajte na ovaj način i svaki put ćete dobiti savršen i ukusan prilog
Također, ne samo kad vam već ispadne gumen pa ga pokušavate spasiti, prilikom svake pripreme pire krumpira trebale bismo u njega dodavati maslac i mlijeko koje smo prethodno zagrijale i tako će nam garantirano svaki put pire krumpir ispasti ukusan, kremast i najbolji na svijetu! Zapravo je jako jednostavno, slažete se?