Iako ovo možda već i znate, evo u čemu je tajna savršenog pire krumpira: Nema više bljutavih, vodenih i gumenih priloga

Image
Foto: dukat_hrvatska / instagram

Zapravo je jako jednostavno, i iako vam se to možda čini kao predug proces pripreme pirea, vjerujte nam da se itekako isplati

4.12.2017.
14:00
dukat_hrvatska / instagram
VOYO logo

Sigurno vam se barem jednom u životu dogodilo da ste pokušale napraviti ukusan pire krumpir kao prilog uz sarmu, pečenje, neki fini umak ili pohano meso, ali onda vam se dogodila katastrofa i krumpir ne da nije bio ukusan, već je bio gumen, odvratan, vodenkast i gotovo potpuno nejestiv. Ako ste bile u toj situaciji, mi vas najbolje razumijemo, jer nam se to isto dogodilo nekoliko puta.

Naravno, dva-tri puta nam se to dogodilo zbog vlastite greške, jer smo predugo kuhale krumpir, ili ga nismo do kraja skuhale, ili smo ga pak ostavile stajati u zdjeli kad se skuhao na pola sata - u vodi ili bez nje. Kako god, ovo su amaterske i blesave greške koje ste sada ovdje pročitale i ako su vam se ikada dogodile, više ih nemojte ponavljati jer su potpuno šašave. Ali tajna ukusnog i savršenog pirea zapravo leži u dodacima koje stavljamo u njega, odnosno temperaturi tih dodataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, čak i kad vam pire ispadne 'gumen', kako smo to opisale na početku, možete ga spasiti tako da, prije nego ih dodate u krumpir, zagrijete mlijeko i maslac. Jedan nam je vrhunski chef otkrio ovu tajnu koja to zapravo i nije i za koju mnoge od vas vjerojatno već i znaju, ali za vas koje to još ne znate, ovo bi mogao biti spas. Pogotovo sad za blagdane kad krene sezona sarmi, a svi znamo da je njoj najbolji prilog upravo pire krumpir.

Uvijek ga pripremajte na ovaj način i svaki put ćete dobiti savršen i ukusan prilog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ne samo kad vam već ispadne gumen pa ga pokušavate spasiti, prilikom svake pripreme pire krumpira trebale bismo u njega dodavati maslac i mlijeko koje smo prethodno zagrijale i tako će nam garantirano svaki put pire krumpir ispasti ukusan, kremast i najbolji na svijetu! Zapravo je jako jednostavno, slažete se?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo