"Hamburger juha" možda zvuči neobično, no jednom kada je probate potpuno ćete se navući. Radi se o jednostavnoj juhi od povrća i mljevenog mesa koja je idealna za ugrijati se u hladnije dane ili kada nemate previše vremena za kuhanje.
Poslužite ju sa svježom zelenom salatom i hrskavim kruhom za savršen obrok.
Hamburger juha je topla, ukusna i prava hrana za utjehu, dok neki tvrdi da pomaže i kod mamurluka. Što je najbolje, gotova je za 30 minuta, a možete ju čuvati u hladnjaku oko pet dana.
Sastojke vjerojatno već imate kod kuće budući da se često koriste za kuhanje. Sve što nam treba su mljevena govedina, rajčice, temeljac i nešto povrća.
Sastojci
500 grama goveđeg mljevenog mesa
Jedan manji narezani luk
Dva usitnjena režnja češnjaka
Dva srednje velika krumpira narezana na kockice
800 ml goveđeg temeljca
Veća konzerva pelata narezanih na kockice
450 grama narezanog miješanog povrća (celer, mrkva, mahune, grašak)
Dvije žlice paste od rajčice
Malo mediteranskih začina
Jedan lovorov list
Sol i papar
Upute
Prepržite žuti luk, mljeveno meso i češnjak. Kada se zapeče, meso prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi. Ostavite sa strane.
Vratite sve u lonac pa dodajte rajčicu, temeljac, krumpire, začine i lovorov list. Kuhajte na umjerenoj vatri s poklopcem 10 minuta.
Dodajte ostatak povrća. Neka se sve krčka 15 do 20 minuta ili dok krumpir nije skuhan.