Miso juhaSastojci:
1 l vode ili temeljca 4 čajne žlice ječmenog misa 2 wakame alge 1/2 šalice tofua 1 šalica daikona 1 šalica mrkve
Priprema:
Namočite wakame algu na 10-ak minuta i narežite na trakice, a daikon, mrkvu i tofu narežite na kockice. Sve skupa stavite u posudu i dodajte vodu ili temeljac.
Pustite da zakipi, poklopite i kuhajte 15 minuta. Maknite s vatre i u malo tople vode razmutite miso, dodajte u juhu, kratko vratite na vatru i poslužite.
Piletina u jogurtu i jabukamaSastojci:
2 fileta bijelog mesa 1 glavica luka 1 žličica curry-ja 1 žlica grožđica 1 veća kisela jabuka 3 dl jogurta svježi peršin sol, papar maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu narezati na kockice, začiniti paprom i solju, preliti maslinovim uljem i pustiti da odleži 15 minuta.
Luk očistiti i usitniti, a jabuku oguliti i narezati na kockice. Meso kratko popržiti na malo ulja pa izvaditi sa strane. Na isto ulje dodati luk i jabuke i dinstati dok ne omekšaju. Dodati curry, grožđice i promiješati, pa nakon 5 minuta dodati jogurt.
Ubacite meso i kuhati na laganoj vatri dok ne omekša, a na kraju dodati malo peršina. Poslužite uz rižu i salatu.
Limunov kolačSastojci:
1 šalica maslaca 180 g sirnog namaza 2 šalice brašna 1 žličica limunove kore 6 jaja 2 1/2 šalice šećera 1/2 šalice limunova soka 1/2 šalice maslaca
Priprema:
Izmiksajte 1 šalicu maslaca i sir; dodajte brašno. Poklopite i ohladite jedan sat.
Na pobrašnjenu podlogu razvaljajte tijesto, izdubite krugove i modelirajte ih u oblik malih plitkih zdjelica. Pecite na 200 stupnja Celzijusovih 10 do 12 minuta. Ohladite u kalupu. Za filu naribajte 1 žličicu limunove kore i ostavite po strani. U zdjelici miješajte 6 razmućenih jaja, šećer, limunov sok i 1/2 šalice maslaca. Kuhajte i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, kojih 15 minuta. Maknite s vatre; dodajte koru i pustite da se hladi.
U svaki kolačić stavite malo file. Ako želite, pospite mljevenim bademima. Ohladite.