Calzone sa špinatom

Tijesto za pizzu može se iskoristiti i na drugačiji način. Tipični calzone punjen je rajčicama i mozzarellom te sadrži druge sastojke koji se obično povezuju s nadjevom za pizzu.

27.7.2012.
8:14
VOYO logo

Upute:

1. Skuhajte špinat prema uputama. U zdjeli, miješajte špinat, švicarski sir, ricotta sir, luk, bosiljak, sol, češnjak i papar.

2. Izvaljajte tijesto za pizzu u pravokutnik, pa izrežite u šest kvadrata. Na sredini svakog stavite malo mješavine špinata i umaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Rubove tijesta premažite vodom. Složite calzone.

4. Istucite bjelanjak i vodu pa prijeđite kistom preko tijesta. Pospite parmezanom. Pecite na 200 stupnjeva 10 minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Neka odstoji 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo