Rižoto nikako ne mora biti dosadno jelo, ako se obogati sastojkom poput životpisnog pesta od bosiljka. Malo slanine i oraha dat će mu poseban šmek, a ništa ne može proći bez puno parmezana.
Sastojci:
- puna šalica arborio riže za rižoto
- 1 luk
- pesto od bosiljka
- 2 češnja češnjaka
- povrtni temeljac ili voda
- malo pržene slanine
- 2 žlice maslaca
- vegeta, papar
- bosiljak, peršin, vlasac
- parmezan
Priprema:
- Na malo maslinova ulja popržite luk i češnjak te dodajte rižu. Pržite je par minuta da upije sokove te je potom zalijte s dvije šalice temeljca ili vode.
- Rižu stalno miješajte i dodavajte tekućine dok nije mekana te začinite vegetom i paprom. Kada je gotova, umiješajte pesto, 2 žlice maslaca te svježe začine.
- Dobro promiješajte kako bi se maslac rastopio, a riža bila kremasta. Na kraju završite s puno parmezana, slanine i malo oraha. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa