Brzinski ručak: Zeleni rižoto s pestom, slaninom i orasima

Image
Foto: Instagram, cookingandbeer

Za užurbani ponedjeljak najbolji je rižoto

24.10.2016.
11:20
Instagram, cookingandbeer
VOYO logo

Rižoto nikako ne mora biti dosadno jelo, ako se obogati sastojkom poput životpisnog pesta od bosiljka. Malo slanine i oraha dat će mu poseban šmek, a ništa ne može proći bez puno parmezana.

Sastojci:

  • puna šalica arborio riže za rižoto
  • 1 luk
  • pesto od bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • povrtni temeljac ili voda
  • malo pržene slanine
  • 2 žlice maslaca
  • vegeta, papar
  • bosiljak, peršin, vlasac
  • parmezan

Priprema:

  1. Na malo maslinova ulja popržite luk i češnjak te dodajte rižu. Pržite je par minuta da upije sokove te je potom zalijte s dvije šalice temeljca ili vode.
  2. Rižu stalno miješajte i dodavajte tekućine dok nije mekana te začinite vegetom i paprom. Kada je gotova, umiješajte pesto, 2 žlice maslaca te svježe začine.
  3. Dobro promiješajte kako bi se maslac rastopio, a riža bila kremasta. Na kraju završite s puno parmezana, slanine i malo oraha. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo