Brzinski ručak: Zapečene tortilje s mljevenim mesom i sirom

Image
Foto: Flickr

Mljeveno meso, povrće i mirisni začini prepoznatljiv su spoj pikantne meksičke kuhinje koja je odličan izbor za svaki ručak

2.8.2016.
11:30
Flickr
VOYO logo

Ako ste u mogućnosti, za ovo ukusno jelo dan prije napravite vlastite tortilje, a ako nemate vremena, izvrsno će poslužiti i one kupovne.

Sastojci:

  • 8 tortilla
  • 500 g mljevene svinjetine
  • 2 crvena luka
  • 400 g pelata ili 4 rajčice
  • 1 limenka kukuruza
  • 1 limenka crvenog graha
  • 1 zelena i 1 crvena paprika
  • crvena paprika u prahu

Priprema:

  1. Na malo ulja pirjajte sitno nasjeckani crveni luk. Na njega dodajte mljeveno meso i kada poprimi boju dodajte isjeckane pelate.
  2. Mješavinu pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode i po želji malo vina.
  3. Kad je meso skoro gotovo, dodajte mješavinu začina za tortille te crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice.
  4. Pustite neka krčka nekoliko minuta pa dodajte grah i kukuruz te sve skupa promiješajte.
  5. Svaku tortilju napunite nadjevom, pospite s malo ribanog sira, preklopite i stavite u lim za pečenje. Pecite oko 5 minuta na 180 °C dok sir ne porumeni.
  6. Po želji poslužite s umakom od vrhnja i salsom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo