Brzinski ručak: Pržena riža s povrćem i škampima

Image
Foto: Instagram, simplyrecipes

Brzo, jednostavno, nadasve ukusno i zdravo jelo

10.4.2017.
12:00
Instagram, simplyrecipes
VOYO logo

Spoj riže, nečeg morskog poput škampa ili kozica, soja sosa i povrća stvarno ne može biti loša kombinacija za završetak radnog tjedna. Uživajte!

Sastojci:

  • paket kozica ili svježi očišćeni škampi
  • kuhana riža
  • pola žličice gustina
  • 3 jaja
  • 2 stapke mladog luka
  • smrznuti grašak
  • jedna veća mrkva
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • sol, papar

Priprema:

  1. Začinite škampe solju, paprom i gustinom i pustite neka odmara oko deset minuta. Na zagrijanoj tavi ili woku popržite škampe oko 30 sekundi sa svake strane.
  2. Izvadite ih iz tave, a u nju ubacite razmućena jaja i malo ih izradite kuhačom, ali ne do kraja. Izvadite ih van te popržite narezani mladi luk i rižu oko dvije minute.
  3. Dodajte im mrkvu, soja umak, grašak, škampe, jaja i sezamovo ulje. Sve dobro promiješajte i začinite po potrebi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo