Spoj riže, nečeg morskog poput škampa ili kozica, soja sosa i povrća stvarno ne može biti loša kombinacija za završetak radnog tjedna. Uživajte!
Sastojci:
- paket kozica ili svježi očišćeni škampi
- kuhana riža
- pola žličice gustina
- 3 jaja
- 2 stapke mladog luka
- smrznuti grašak
- jedna veća mrkva
- 1 žlica soja umaka
- 1 žličica sezamovog ulja
- sol, papar
Priprema:
- Začinite škampe solju, paprom i gustinom i pustite neka odmara oko deset minuta. Na zagrijanoj tavi ili woku popržite škampe oko 30 sekundi sa svake strane.
- Izvadite ih iz tave, a u nju ubacite razmućena jaja i malo ih izradite kuhačom, ali ne do kraja. Izvadite ih van te popržite narezani mladi luk i rižu oko dvije minute.
- Dodajte im mrkvu, soja umak, grašak, škampe, jaja i sezamovo ulje. Sve dobro promiješajte i začinite po potrebi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa