Brzinski ručak: Pečeni losos u finom umaku od limete i peršina

Image
Foto: Instagram, fithealthyrecipes

Zlatno pečeni losos izvrsno se slaže s kiselkasto-osvježavajućim umakom

6.6.2017.
12:00
Instagram, fithealthyrecipes
VOYO logo

Vrijeme je da malo odteretimo želudac od teškog mesa i okrenemo se laganijoj hrani po ovim vrućinama. Jedna vrlo zahvalna namirnica za ljetnu sezonu jest riba, konkretno losos kojeg možete jesti na sve načine. Vrlo ga kratko treba termički obraditi, a slaže se sa svim salatama, umacima i prilozima. Navalite ;)

Sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • pola žličice suhog korijandera
  • kajenski papar, malo kumina
  • sol, papar

Umak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola šalice kiselog vrhnja
  • 2 mlada luka
  • stapka ili dvije peršina
  • sok od jedne limete
  • 1 češalj češnjaka

Priprema:

  1. Za početak napravite umak. Stavite vrhnje, luk, peršin, sok limete, češnjak i prstohvat soli u blender i miksajte dok peršin nije potpuno usitnjen.
  2. U maloj posudi pomiješajte kumin, korijandar, kajenski papar, 3/4 žličice soli i pola žličice papra te s tom mješavinom ravnomjerno natrljajte filete.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispecite losos, oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Zagrijte umak i prelijte ga preko fileta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo