Brzinski ručak: Grčke quesadille sa špinatom, feta sirom, mozzarellom i rajčicama

Image
Foto: Instagram, fithealthyrecipes

Ukusan spoj meksičke kuhinje s grčkim sastojcima

18.7.2017.
12:00
Instagram, fithealthyrecipes
VOYO logo

Tko je rekao da ultimativno meksičko jelo, quesadille, moraju uvijek biti punjene mesom? Još su i bolje s laganim sastojcima poput špinata, rajčica i finih sireva, a grčki tzatziki umak od grčkog jogurta hladi nepce na ljetnim vrućinama. To je sve što nam treba ;)

Sastojci:

  • 8 većih tortilja
  • smrznuti ili svježi špinat
  • pola šalice sušenih rajčica u maslinovom ulju
  • desetak crnih maslina
  • 2-3 komada mozzarelle
  • 1 šalica mrvljenog feta sira
  • 1 žlica svježeg kopra

Za tzatziki umak

  • grčki jogurt
  • 1 sitno nasjeckani krastavac
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna + 1 žličica naribane limunove korice
  • sol, papar, kopar, 2 žlice maslinova ulja

Priprema:

  1. Za umak pomiješajte sve sastojke, začinite ih po želji te umak ohladite u hladnjaku barem 10 minuta.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 °C te na lim stavite papir za pečenje. Na tortilju stavite špinat, nasjeckane sušene rajčice, masline i sireve te poklopite drugom tortiljom.
  3. Ponovite postupak s preostalim tortiljama te ih sve stavite na lim i pecite oko 8-10 minuta. Poslužite s tzatziki umakom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike