Brzinski ručak: Američke lazanje s mozarellom, parmezanom i ricottom

Image
Foto: Flickr

Mekani listovi tjestenine s mesnim raguom i povrćem uvijek su savršen ručak

8.9.2016.
11:55
Flickr
VOYO logo

Lazanje svatko radi na svoj način - s mesom, bez mesa, s povrćem i sirom. Odlične su na bilo koji način, a danas vam donosimo američke s puno više sira.

Sastojci:

  • 750 gr mljevene govedine
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlicasvježeg bosiljka
  • 1 žlica origana
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 500 gr rajčice iz konzerve
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 12 listova tjestenine
  • 2 umućena jaja
  • 250 gr ricotta sira
  • pola šalice naribanog parmezana
  • 500 gr mozzarelle

Priprema:

  1. U tavi na malo ulja popržite luk i češnjak. Dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni.
  2. Dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat te kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.
  3. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu po uputama. U velikoj posudi pomiješajte jaja, ricottu i parmezan.
  4. Rasporedite trećinu tjestenine na dno posude za pečenje te na nju stavite mješavinu sira, polovicu mozarelle i 1/3 mesnog ragua.
  5. Ponavljajte dok ne napunite posudu ili potrošite sastojke. Vrh posipajte parmezanom i pecite oko 30 minuta na 190 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo