Brancin u soli

Ako ste koji puta naletjeli na ovaj specijalitet, sigurno vam se činilo kako je priprema izuzetno komplicirana i već u startu odlučili niti ne pokušavati. Prevarili ste se!

9.12.2011.
14:15
VOYO logo

Priprema:

Prije pečenja ribu dobro očistimo i osušimo (stavimo na kuhinjsku krpu ili papirnati ručnik).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli lagano istučemo bjelanjke (da budu kao snijeg) te dodamo krupnu morsku sol – sve skupa dobro izmiješamo te dobivenu smjesu rasporedimo po limu (debljine oko 2 cm), na koji zatim polažemo ribu (ovdje je jako bitno da se bjelanjci jako dobro 'istuku' te da ta smjesa nakon miješanja bjelanjaka i soli bude kompaktna). Preostalom smjesom prekrivamo ribu.

Ribu pečemo oko 45 minuta na 180 °C. Nakon pečenja, ribi otklanjamo nastali 'oklop' te je premažemo sa maslinovim uljem. Kao prilog možemo poslužiti kuhanu blitvu ili krumpir na lešo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomena: jedan brancin od 500 grama je dovoljan za dvije osobe

tjedni-menu.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo