BLAGDANSKI STOL NIJE POTPUN BEZ OVOG JELA: /

Špiček otkrio svoj recept za savršenu puricu s mlincima

Image
Foto: RTL

Omiljeni kuhar podijelio je recept za savršenu puricu s mlincima koja će upotpuniti tradicionalnu blagdansku trpezu

4.12.2020.
13:21
RTL
VOYO logo

Purica s mlincima nezaobilazno je jelo na hrvatskim blagdanskim stolovima, koje simbolizira obiteljsku toplinu i tradiciju. Ova gastronomska delicija savršeno spaja sočnost pečene purice s bogatim okusom mlinaca natopljenih u aromatičnim sokovima mesa. Iako se često priprema za svečane prigode poput Božića ili Uskrsa, purica s mlincima dovoljno je posebna da oduševi goste, ali i dovoljno jednostavna da je možete pripremiti za obiteljski ručak

Image
JELO BEZ KOJEG NE MOGU PROĆI BLAGDANI: /

Ribafish nam je otkrio svoj recept za sarmu šampiona

Image
JELO BEZ KOJEG NE MOGU PROĆI BLAGDANI: /

Ribafish nam je otkrio svoj recept za sarmu šampiona

Recept za puricu s mlincima

Naš dragi Tomislav Špiček otkrio je kako pripremiti savršenu puricu s mlincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za 6 osoba:

  • 1 svježa purica cca 3 kg
  • 2 glavice luka
  • svinjska mast
  • sol
  • 500 g mlinaca

Priprema purice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Puricu posolite s unutarnje i vanjske strane, stavite je na rešetku od pećnice i sve zajedno stavite na pleh za pečenje kako bi mast prilikom pečenja kapala u pleh.
  • U lončiću zagrijte 4 velike žlice masti. Pustite da se mast jako zagrije te zalijte vrelu mast po purici. Ovaj postupak je jako bitan jer na taj način zatvaramo pore na površini kože i čuvamo sočnost purice prilikom pečenja.
  • Vežite kuharskom špagom purici noge kako bi purica zadržala lijepi oblik.
  • Luk očistite i prerežite na četvrtine i stavite u pleh za pečenje ispod purice pa sve podlijte sa 0,5 l tople vode.
  • Puricu od cca 3 kg pecite 2 sata uz stalno podlijevanje s masnoćom.
  • Važno je da puricu pečete na 240°C prvih 15 minuta, a potom smanjite pećnicu na 200°C.
  • Nakon 2 sata pečenja izvadite puricu iz pećnice, maknite kuharsku špagu te premažite masnoćom od pečenja.

Priprema mlinaca

  • Napunite lonac s vodom (vode stavite ovisno o tome koliko mlinaca pripremate).
  • Otrgnite mlince na manje komade i stavite ih u posudu, zalijte ih proključalom vodom pa pričekajte 3-4 minute da omekšaju, a zatim ih procijedite.
  • U tavici zagrijte mast od pečenja, ubacite kuhane mlince pazeći da se ne slijepe.
  • Čim mlinci upiju masnoću uklonite ih s vatre.
  • Najukusniji mlinci su oni koji se malo zapeku, a da se pritom ne zalijepe.

POGLEDAJTE VIDEO: DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM Omiljeni TV glumac okušao se i u kuhinji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo