BEZ VIŠKA ŠEĆERA /

Želite zdraviju opciju deserta? Morate isprobati recept za ovu tortu od mrkve

Image
Foto: Profimedia

Recept za tortu od mrkve bez šećera savršen je način da zadovoljite svoju želju za slatkim bez grižnje savjesti

6.2.2025.
15:02
Profimedia
VOYO logo

Ljubitelji slatkog često se suočavaju s problemom pronalaženja recepata koji nisu prepuni šećera. Mnogi žele uživati u slatkom bez grižnje savjesti, ali teško je naći zdrave alternative. Srećom, postoji mnogo opcija za ukusne deserte koji ne sadrže previše šećera.

Takvi recepti mogu biti jednako ukusni, a pritom i korisni za zdravlje jer koriste prirodne sastojke koji pružaju hranjive tvari bez dodavanja viška šećera ili nezdravih masti, piše Mirror.

Image
Foto: Profimedia

Recept za tortu od mrkve

Justine Pattison je podijelila recept za ukusnu tortu od mrkve bez šećera, s citrusnom glazurom od svježeg krem sira i naranče. Justine ovu tortu opisuje kao zdraviju verziju tradicionalne torte s mrkvom, s osvježavajućom glazurom od svježeg krem sira.

Ovo je recept za 12 porcija, a priprema traje manje od pola sata. Peče se oko 35 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZA NET.HR /

Pčelar otkriva recept za tinkturu od propolisa: 'Jača imunitet i pomaže kod prehlade'

Image
ZA NET.HR /

Pčelar otkriva recept za tinkturu od propolisa: 'Jača imunitet i pomaže kod prehlade'

Sastojci za biskvit:

  • 150 g brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g grožđica
  • 50 g usitnjenih oraha
  • 4 žličice mješavine začina
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 3 žlice mlijeka
  • 300 g mrkve grubo nasjeckane

Sastojci za glazuru:

  • 150 g krem sira punomasnog
  • 1 srednja naranča, samo naribana kora

Priprema:

  1. Započnite zagrijavanjem pećnice na 180 Celzijeva stupnja. Podmažite i obložite kalup za tortu promjera 20 cm papirom za pečenje.

2. Zatim pomiješajte brašno, bademe, grožđice, orahe, mješavinu začina i prašak za pecivo u velikoj zdjeli, ostavljajući prostor u sredini. U drugoj zdjeli umutite jaja s uljem i mlijekom, dodajte naribanu mrkvu te sve zajedno pomiješajte sa suhim sastojcima da dobijete gustu smjesu za biskvit.

3. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i ravnomjerno je rasporedite po rubovima. Stavite kalup u sredinu pećnice i pecite 35 minuta ili dok torta ne naraste i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite tortu da se ohladi u kalupu.

4. Kada se ohladi, izvadite je iz kalupa i skinite papir za pečenje. Stavite tortu na tanjur ili pladanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Sljedeći korak je priprema glazure. Pomiješajte svježi krem sir i koricu naranče te ravnomjerno nanesite glazuru na tortu.

Ova torta se može čuvati u hladnjaku bez glazure do tri dana. Glazuru nanesite kada budete spremni za posluživanje.

POGLEDAJTE GALERIJU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Slovenski gradić pod najezdom Hrvata: Provjerili smo koliko su tamo računi manji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo