Lako dostupne namirnice koje pod hitno trebate vratiti u svoju prehranu

Iako se smanjila konzumacija štetnih trans masti, u prehrani većini ljudi diljem svijeta još uvijek nedostaju 'zdrave masti', točnije omega 3 i omega 6 masne kiseline.

31.10.2014.
9:07
VOYO logo

Autor knjige Good Fat Cooking, Franklin Becker, smatra da bi se namirnice bogate omega 3 i omega 6 masnim kiselinama trebale naći u svakoj zdravoj prehrani.

"Poanta je da nezasićene masti iz biljaka i riba ne začepljuju vaše arterije", rekao je Becker te preporučio namirnice koje su prirodni izvori omega masnih kiselina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riba

"Neke od mojih najomiljenijih riba, poput tune i skuše te sardine, izvrstan su izvor omega 3 masnih kiselina", kazao je Becker te napomenuo da je održivost važan faktor u odabiru ribe. "Poznata je činjenica da previše iskorištavamo resurse iz oceana i tako ugrožavamo mnoge vrste. Uvijek provjerite da je riba koju želite jesti uzgajane na održiv način", rekao je autor kuharice.

Mlijeko od sjemenki konoplje

Ono je dostupno u većini trgovina sa zdravom hranom, vrlo se lako probavlja i sadrži zdravu ravnotežu omega 6 i omega 3 masnih kiselina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kefir

Ovaj tekući jogurt sličan je kremastom dressingu, kaže Becker. Savjetuje da se kafir začini s aromatičnim začinima poput kima i korijandera te se može preliti preko salate od cikle. Japanski znantsvenici, također, smatraju da je kefir namirnica za savršenu kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo