Autor knjige Good Fat Cooking, Franklin Becker, smatra da bi se namirnice bogate omega 3 i omega 6 masnim kiselinama trebale naći u svakoj zdravoj prehrani.
"Poanta je da nezasićene masti iz biljaka i riba ne začepljuju vaše arterije", rekao je Becker te preporučio namirnice koje su prirodni izvori omega masnih kiselina.
Riba
"Neke od mojih najomiljenijih riba, poput tune i skuše te sardine, izvrstan su izvor omega 3 masnih kiselina", kazao je Becker te napomenuo da je održivost važan faktor u odabiru ribe. "Poznata je činjenica da previše iskorištavamo resurse iz oceana i tako ugrožavamo mnoge vrste. Uvijek provjerite da je riba koju želite jesti uzgajane na održiv način", rekao je autor kuharice.
Mlijeko od sjemenki konoplje
Ono je dostupno u većini trgovina sa zdravom hranom, vrlo se lako probavlja i sadrži zdravu ravnotežu omega 6 i omega 3 masnih kiselina.
Kefir
Ovaj tekući jogurt sličan je kremastom dressingu, kaže Becker. Savjetuje da se kafir začini s aromatičnim začinima poput kima i korijandera te se može preliti preko salate od cikle. Japanski znantsvenici, također, smatraju da je kefir namirnica za savršenu kožu.