JEDAN OD NAJSMRTONOSNIJIH: /

Emulgatori iz hrane povećavaju rizik za rak debelog crijeva

Image
Foto: Thinkstock

Eksperimenti provedeni na miševima povezuju unos dvaju često korištenih emulgatora s povećanjem rizika za rak debelog crijeva.

13.2.2017.
9:33
Thinkstock
VOYO logo

Američki znanstvenici s Georgia State University pojašnjavaju kako je unos ovih emulgatora bio povezan s promjenama u sastavu crijevne flore koje dovode do razvoja upalnih procesa i povećanja rizika obolijevanja od raka debelog crijeva, piše Natural News.

Emulgatori se prehrambenim proizvodima dodaju zbog poboljšanja teksture i produženja roka trajanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi nalazi su dobiveni praćenjem posljedica unosa polisorbata 80 i karboksimetilceluloze.

Image
NAVALITE BEZ RAZMIŠLJANJA: /

Orašasti plodovi smanjuju rizik od raka debelog crijeva

Image
NAVALITE BEZ RAZMIŠLJANJA: /

Orašasti plodovi smanjuju rizik od raka debelog crijeva

Rak debelog crijeva je jedan od najčešćih uzroka smrti od karcinoma u svijetu, a sve više istraživanja upućuje na ulogu crijevnih bakterija u njegovom razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj slučajeva raka debelog crijeva značajno raste od polovice prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo