kamo, kamo? - po kamu kamu! /

Čuva crijeva, topi kile i jača imunitet: egozotično voće zbog kojeg ćete s ponosom stati na vagu

Image
Foto: Pixabay

Kiseli plodovi rastu na teško dostupnom području u Južnoj Americi. Vitaminska su bomba i dobro djeluju na metaboličke funkcije u organizmu

7.9.2018.
8:15
Pixabay
VOYO logo

Egzotično voće koje raste u području Amazone moglo bi biti korisno u borbi protiv pretilosti i metaboličkih poremećaja, pokazalo je istraživanje na miševima provedeno u Kanadi.

Miševima je osam tjedana davana hrana bogata šećerom i masnoćama, ali istovremeno su jeli i kamu kamu.  Do kraja studije miševima koji su konzumirali kamu kamu, za razliku od kontrolne skupine, kilaža je pala za 50 posto, usprkos visokokaloričnoj prehrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretilost povećava rizik od razvoja metaboličkih poremećaja poput dijabetesa, a kamu kamu pozitivno djeluje na bakterije u crijevima koje su ključ zdravog metabolizma i imuniteta te regulira inzulin.

Ovo južnoameričko voće do kojeg se teško dolazi jer raste samo u poplavljenim predjelima Amazone izuzetno je bogato antioksidansima, sadrži ih u većoj koncentraciji od akai bobica te je vitaminska bomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polifenol koji se nalazi u kamu kamuu pozitivno djeluje na crijeva i pomaže u reguliranju tjelesne težine.

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Kamu kamu se može uzimati i u prahu, a izuzetno je popularno voće u Japanu.

Iako vjerojatno neće osvojiti nagradu za okus koji je kombinacija kisele višnje i limete, za sastav sigurno hoće. Kamu kamu obiluje antioksidansima poput elaginske kiseline koja regulira dijabetes te C vitaminom (20 do 30 puta ga ima više nego u kiviju). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo