zdrava i ukusna /

Dostojna bajke i stola: Ako još niste, krajnje je vrijeme da bundevu uvrstite u svoju prehranu. Donosimo dva recepta

Image
Foto: Pexels

Bundeva, buča, tikva - sve su to nazivi za namirnicu koju s pravom nazivamo kraljicom jeseni. Pažnju privlači izgledom i veličinom zbog kojih je završila i u bajci - upravo se bundeva čarolijom pretvara u kočiju i odvozi Pepeljugu na bal. Klikom na SLJEDEĆA i pogledajte ukusne, provjerene recepte za bundevu

31.10.2019.
14:12
Pexels
VOYO logo

Zdravstvene dobrobiti bundeve

Žarko narančasta boja bundeve daje nam naslutiti da ova namirnica obiluje beta karotenom, snažnim antioksidansom koji se u tijelu pretvara u vitamin A te jača imunitet, čuva zdravlje srca i krvnih žila, snižava kolesterol i ima antikancerogeni učinak. Osobito blagotvorno djeluje na želudac, probavu i kožu.

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim beta karotenom, bundeva obiluje željezom, vitaminima C, E, vitaminima iz skupine B i mineralima kalijem i fosforom. 

Jedu se i sjemenke. Umjesto nezdravih grickalica posegnite za pečenim sjemenkama buče. Od njih se radi i čuveno bučino ulje koje je izuzetno dobro za prostatu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
KONAČNO RJEŠENJE /

Bacanju hrane došao je kraj: Evo kako maksimalno iskoristiti sve što imate kod kuće