Naime, kada proizvođači uklone mast, oni dodaju šećer, sol i aditive kako bi hnamirnica bila ukusnija. Osim toga, jedno istraživanje je otkrilo da hrana s oznakom 'niskomasno' potiče one koji je kupuju da pojedu veću količinu.
Ovih pet niskomasnih namirnica morate izbjegavati.
Niskomasni čips
Na pakiranju niskomasnog čipsa piše kako porcija sadrži 140 kalorija, dok običan čips sadrži 160 kalorija i manje natrija. Mnogi se zbog toga varaju misleći kako je ta verzija zdravija, pa pojedu više niskomasnog čipsa.
Sladoled
Sadrže 34 grama šećera po šalici stoga se preporuča konzumiranje pola šalice dnevno i to ne svaki dan.
Bezmasni jogurt
Jogurt bez masti najčešće sadrži umjetna bojila, okuse i stabilizatore, te više više šećera. A vašem organizmu je svakako potrebna i mast iz jogurta kako bi dobio vitamin D. Niskomasni jogurt je dobar, ali je najbolji punomasni. Studija provedena 2013. godine je otkrila kako osobe koji jedu punomasne proizvode imaju manje masti u organizmu te manje šanse da postanu gojazni ili obole od neke srčane bolesti.
Preljevi za salate
Izbjegavajte preljeve bez masti, jer ćete nakon njih biti gladni u roku od sat vremena. Proizvođači ubacuju šećer i umjetne zaslađivače kako bi poboljšali okus. Salata treba da sadrživati masti, koštunjavo voće i sjemenke. Umjesto preljeva možete nasjeći i avokado, jer, prema jednoj studiji, on pomaže da organizam lakše upije hranjive tvari iz salate.