Đumbir se koristi već tisućljećima kao lijek i začin. U Kini je sastojak gotovo 50 posto biljnih preparata. Ova biljka je podrijetlom iz Azije, a danas je omiljeni sastojak kuhinja diljem svijeta zbog svog ljutog osvježavajućeg okusa.
Đumbir se može konzumirati na različite načine, a jedan od najčešćih je u obliku čaja. Čaj od đumbira je pikantan te se najčešće kombinira s medom ili nekim drugim sladilom. Plus strana čaja je što je jednako ukusan i topao i hladan.
Bogat je brojnim vitaminima i mineralima te se koristi kao prirodna pomoć kod raznih zdravstvenih tegoba. Najpopularnija upotreba čaja od đumbira je u svrhu zaustavljanja grčeva i mučnine. Čaj će ojačati imunitet te poboljšati cirkulaciju. Đumbir je jedan od najsnažnijih antioksidansa te je odlično sredstvo za detoksikaciju organizma.
Ako vam je njegov pikantan i egzotičan okus ipak preintenzivan za čaj, imamo način kako ga razblažiti. Dodajte ga u čaj od kamilice i probudite sva osjetila!
Ova kombinacija predstavlja fuziju klasičnog i modernog, domaćeg i egzotičnog. Ako ste fan đumbira ili kamilice (ili oboje) obradujte svoja nepca miješanjem omiljenih okusa uz Franck čaj od kamilice, đumbira s okusom meda.