Neke od novih trendova možda ćete vidjeti i u novoj sezoni najpopularnijeg kulinarskog showa "Večera za 5 na selu", koji možete gledati od 29. kolovoza, od ponedjeljka do petka u 20.15 sati samo na RTL-u!
Povrće je napokon došlo u centar pozornosti
Povrće je ove godine često na sredini tanjura, za razliku od ranije. Zbog globalne situacije i problema s lancem opskrbe, meso je i dalje skuplje i teže ga je nabaviti, gosti više brinu o tome što jedu u smislu utjecaja na zdravlje i okoliš, upečatljiva je usredotočenost na lokalne i sezonske namirnice.
Gljive su postale 'it' namirnica
Gljive su imale jako dobru godinu dosad što se tiče popularnosti zahvaljujući bezbrojnim zdravstvenim dobrobitima i također, ironično, zato što često nemaju previše ukusa, što im dopušta da uđu u recepte bez previše promjene okusa.
Hibiskus je imao veliki debi
Cvjetovi hibiskusa već su popularni kao biljni čaj. Puni su vitamina C, među ostalim hranjivim tvarima, što hibiskus čini zdravim dodatkom vašoj prehrani.
Svojim oporim cvjetnim notama okusa i živopisnom bojom, hibiskus će biti lijep u ružičastoj boji kao opcija za jogurte, pića, džemove i nadjeve za salate. Također ćete ga pronaći pomiješanog s drugim tropskim okusima poput manga i marakuje u pićima i drugim poslasticama s tropskim temama.
Kombucha – spas za vaš trbuh
Kombucha – fermentirani slatki čaj s kulturom kvasca i bakterija – postaje poznat po svojim dobrobitima za zdravlje. Sadrži antioksidanse i korisne probiotike te može osloboditi vaše tijelo štetnih bakterija.
Egzotična hrana zbog pandemije u porastu popularnosti
Više nego ikad, svi ljubitelji putovanja i većina ljudi raduje se novim avanturama, slasnim iskustvima koja će nas izvući iz svakodnevice i onoga s čime se u njoj susrećemo. Zbog pandemije su putovanja i hrana vani naglo prestali, a raspoloženje za avanturu ljudi su olakšavali isprobavanjem različitih kuhinja, egzotičnog voća, povrća, originalnih recepata i jela koja su kušali po prvi put!