NOVI HIT NA INSTAGRAMU - PIZZA ISPEČENA U TAVI?! /

Ekipa je luda za ovime, a skroz je jednostavno - evo recepta

Image
Foto: PublicDomainImages/Pixabay

Foodiji su zauzeti dijeljenjem tog ukusnog jela koje se sprema prženjem tijesta u suhoj tavi

7.5.2020.
8:49
PublicDomainImages/Pixabay
VOYO logo

Otkako su Britanci u karanteni, a kafići i restorani privremeno zatvoreni, ljudi su se okrenuli Instagramu kako bi pokazali svoje kulinarsko umijeće, piše Daily Mail.

Na policama supermarketa iznenada je ponestalo brašna i jaja dok su kuhari na toj popularnoj društvenoj mreži pokazivali svoj domaći kruh od banane. Od tada, mnogi iskušavaju recepte za predjela s kiselim tijestom, palačinke i kolačiće sa žitaricama itd. Najnovija kulinarska mudrolija iz samoizolacije koja je postala viralna je pizza iz tave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foodiji su zauzeti dijeljenjem tog ukusnog jela koje se sprema prženjem tijesta u suhoj tavi prije nego što na njega dodate umak od rajčice, bosiljak, mozzarellu itd. Sve to pečete na laganoj vatri nekoliko minuta dok se sir ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za pizzu u tavi iz škole kuhanja Waitrose:

Za tri pizze od 30 cm. Vrijeme priprave: 20 minuta, a termičke obrade: 15 minuta.

Sastojci

Za tijesto:

- 7 g suhog aktivnog kvasca - ½ velike žlice šećera - 2 žlice maslinova ulja - 500 g oštrog brašna - ½ velike žlice fine morske soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pizzu:

- 500 ml pasirane rajčice ili pelata - ½ x 250 g pakirane ribane mozzarelle - Pakovanje od 150 g kuglica mozzarelle, prepoloviti ih - ¼ x 25 g pakiranja bosiljka, samo lišće - ½ žlice maslinova ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprava:

Kako biste napravili tijesto, pomiješajte kvasac, šećer i maslinovo ulje s 325 ml tople vode i ostavite neka odstoji dvije do tri minute dok se kvasac potpuno ne otopi. Pomiješajte brašno i sol u zdjeli srednje veličine i napravite udubinu u sredini. Ulijte smjesu kvasca u udubinu te miješajte da se smjesa sjedini.

Tijesto mijesite osam do deset minuta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko elastično tijesto. Stavite ga u veliku zdjelu posutu brašnom, prekrijte vlažnim krpom i ostavite na toplom mjestu 45 do 60 minuta dok se tijesto ne udvostruči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 250 ℃ te u nju na srednju policu stavite podlogu za pečenje pizze. Neprianjajuću tavu stavite na kuhalo na jaku vatru da se zagrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto podijelite na tri dijela koje ćete oblikovati u kuglice. Svaku kuglicu posebno razvaljajte u tanki okrugli oblik te stavite u vruću tavu, potom na nju stavite pasiranu rajčicu ili pelat, pospite naribanom mocarelom, prepolovljenim kuglicama mocarele i listovima bosiljka, a zatim premažite uljem.

Stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta dok kora ne postane zlatna i hrskava, a preljevi se ne otope. Preostali bosiljak narežite i poslužite kad je pizza gotova.

Dodatni savjet:

Ovaj recept koristite kao osnovu za kreiranje vlastite pizze na koju možete dodati: masline, inćune, kapare, artičoke, gljive, kuhanu šunku, gorgonzolu, ricottu ili bilo koji od vaših omiljenih preljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo