Zašto patlidžan?
Pun je vitamina i minerala i uravnotežuje razinu šećera u krvi, piše Slobodna Dalmacija. Obiluje vlaknima zahvaljujući kojima upija masnoće i toksine iz probavnog sustava.
Napitak trebate piti sedam dana za redom, a preporučljivo je kuru provoditi svakih nekoliko tjedana. Za to vrijeme preporučuje povećajte unos voća i povrća, a smanjite konzumiranje hrane koja deblja.
Priprema:
1 patlidžan srednje veličine 1 litra vode sok od pola limuna
Operite i nasjeckajte patlidžan na kockice, a potom ih ubacite u proključalu vodu. Kuhajte 20-ak minuta dok ne omekša. Nakon toga pustite da odstoji najmanje sat vremena, a potom procijedite i dodajte limunov sok. Prije ispijanja promiješajte.
Pije se po čaša - jedna ujutro na prazan želudac, druga nakon ručka, treća tijekom poslijepodneva i zadnja nakon večere.