U ovo vrijeme, kada je poželjno da što više vremena provodite kod kuće, poželjno je prikupiti veće zalihe namirnica tako da ste dulje mirni s odlascima u nabavku. Dok mnogi prehrambeni proizvodi mogu stajati danima, pa čak i tjednima (ako ih pravilno čuvate), situacija nije ista i s kruhom.
Osim što je namirnica koja se troši na dnevnoj osnovi, kruh koji ste kupili danas već sutradan neće biti jednako ukusan i mekan. Ako ga ne pohranite u zamrzivač, velika je vjerojatnost da ćete ostatak brzo morati bacati. Ili ipak ne?
U Facebook grupi "Feeding a Family on £1 a Day" jedna je žena otkrila kako održati kruh svježim dulje vrijeme i spriječiti nastanak plijesni, prenosi The Sun.
Tajna je u celeru
"Imala sam štrucu kruha koja mi nije stala u zamrzivač, a već sam jedan kruh počela rezati i jesti. Pogledala sam video na YouTubeu, gdje kažu da trebate staviti jedan štapić celera u vrećicu s kruhom kako bi on ostao svjež što dulje. Ne znam kako ovo djeluje, ali mogu reći da je kruh stvarno ostao svjež", napisala je korisnica i dodala kako celer uopće nije promijenio okus kruha.
Trik je u tome što kruh upija vlagu iz celera i na taj se način ne suši. Ostali članovi spomenute grupe poludjeli su za ovom metodom te ispunili prostor za komentare brojnim zahvalama. "Wow, ovo vrijedi isprobati. Hvala", samo je jedan od komentara ispod objave.