Kraljica među juhama je svakako juha od rajčice koja je pravo osvježenje za svako godišnje doba, a nakon nje najbolje ide zapečeno povrće sa sirom. Mi vam preporučamo brokulu i cvjetaču. Za kraj se osladite finim čokoladnim kolačićima s kokosom.
Zapečena brokula, cvjetača i mrkva sa sirom
Sastojci:
1 glavica cvjetače, cca 1 kg 1 glavica brokule, cca 1 kg 3 veće mrkve 100 g maslaca 80 g masnog, topljivog sira 2 jaja 2 dcl mlijeka 3 žlice vrhnja žlica brašna svježi peršin sol i papar
Priprema: Mrkvu očistite i narežite na deblje kolutiće, a cvjetaču i brokulu odvojite na cvjetiće. Sve operite i kuhajte zajedno u slanoj vodi oko 10 minuta. Nakon toga povrće ocijedite i poslažite u vatrostalnu posudu.
Otopljeni maslac pomiješajte s jajima, mlijekom, vrhnjem, brašnom, solju, biberom, usitnjenim peršinom i polovicom naribanog sira.
Sve dobro promiješajte i prelijte preko povrća, protresite posudu, dodajte ostatak naribanog sira i pecite u pećnici na 180 celzija oko 15 minuta.
Juha od rajčice
Fini čokoladni kolačići