Zapečene lignje s krumpirom

Image

Svi ljubitelji morske hrane, pronaći će se u ovom ukusnom jelu - zapečenim lignjama s krumpirom. Lignje se rade na gradele, pržene i u umaku.

28.4.2021.
11:27
VOYO logo

Sastojci za zapečene lignje s krumpirom:

0,5 kg očišćenih lignji 0,5 kg krumpira 2 dl bijelog vina 1/2 veze peršina 3 češnja češnjaka 1 limun 1 dl maslinovog ulja sušeno začinsko bilje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema zapečenih lignji s krumpirom:

Očišćene lignje narežite na kolutiće, polijte limunovim sokom, popaprite, dodajte usitnjeni svježi peršin i češnjak pa ostavite u marinadi pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme očistite krumpir i narežite na kolutiće. Poslažite u vatrostalnu posudu red krumpira, red lignji pa završite s redom krumpira.

U posudici pomiješajte vino i ulje, pa time prelijte musaku, pokrijte alufolijom i pecite na 200 celzija dok krumpir ne bude mekan (oko 40 minuta).

Pri kraju skinite foliju da porumeni. Poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo