Korisnik na TikToku @thatdudecancook pratitelje je oduševio kratkim savjetom za brže guljenje krumpira. Radi se na način da se u krumpir zabode vilica i na njoj ga se drži dok se brzim pokretima guli klasičnim guljačem za povrće.
Autorica recepata Maki Yazawa isprobala je trik i podijelila dojmove. Vreću krumpira je podijelila po pola - jednu je polovicu gulila prema TikTok savjetu, dok je drugu gulila tradicionalno -uzimavši krumpir u jednu ruku dok je drugom guli. Za TikTok metodu je krumpire nabadala na vilicu. Za obje metode je koristila isti guljač i krumpire iste veličine.
Koja je metoda bolja?
S tradicionalnom metodom ogulila je pet krumpira u minuti.
"Više sam bila usredotočena na izbjegavanje posjekotina, nego na brzinu", rekla je za Real Simple.
S ovom revolucionarnom TikTok metodom ogulila je čak osam komada u minuti.
"Iako je TikTok metoda brža i učinkovitija, guljenje nije toliko precizno pa sam s korom skidala i dio krumpira", rekla je blogerica. Savjetuje da se obje metode koriste naizmjenice.