OTKRIVENA TAJNA /

Zaboravite brašno: Kuhari za pohanje ribe koriste ovo, podijelili i slastan recept

Image
Foto: Shutterstock

Pohanje dodaje bogat okus ribi, čineći je ukusnijom, a kuhari umjesto brašna koriste jednu drugu namirnicu

2.8.2024.
8:28
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi vole pohanu ribu zbog njezine hrskave teksture i sočnosti, koja pruža savršen kontrast između vanjskog sloja i nježnog mesa ribe.

Kuhari sve češće koriste gustin umjesto brašna za pohanje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprječava da upije previše ulja.

Image
Foto: Shutterstock

Recept za pohanje ribe s gustinom

Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim. Također, gustin je bez glutena, što ga čini izvrsnim izborom za osobe s intolerancijom na gluten ili one koji preferiraju lakša jela. Korištenjem gustina, kuhari stvaraju inovativna jela koja su privlačna gurmanima i onima koji traže zdravije opcije.

Image
KOMPLETAN VODIČ /

Kako očistiti dagnje, koliko ih dugo kuhati i kako provjeriti jesu li sigurne za jelo?

Image
KOMPLETAN VODIČ /

Kako očistiti dagnje, koliko ih dugo kuhati i kako provjeriti jesu li sigurne za jelo?

Pohanje može biti zahtjevno, ali postoji način da sebi olakšate posao. Umjesto brašna, koristite gustin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 kg ribe po izboru
  • 200 g gustina
  • 3 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Drugi začini po izboru
  • Ulje za prženje
Image
Foto: Shutterstock

Priprema:

Ribu izrežite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje napraviti dan ranije, ali može se i nekoliko sati prije prženja. Gustin stavite u zdjelu, dodajte jednu žličicu soli, papar, češnjak i ostale začine po izboru. Sve dobro spojite. Ulje ulijte u dublju posudu, dovoljno da riba može "plivati" u njoj, i dobro zagrijte.

Izvadite ribu iz hladnjaka, svaki dio dobro uvaljajte u smjesu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje. Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomjerno prži sa svih strana. Prženu ribu poslužite uz krumpir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom, piše Kent Rollins.

POGLEDAJTE VIDEO: Stručnjak pojasnio što se događa s ribama i rakovima kada je more toliko toplo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike