OTKRIVENA TAJNA /

Zaboravite brašno: Kuhari za pohanje ribe koriste ovo, podijelili i slastan recept

Image
Foto: Shutterstock

Pohanje dodaje bogat okus ribi, čineći je ukusnijom, a kuhari umjesto brašna koriste jednu drugu namirnicu

2.8.2024.
8:28
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi vole pohanu ribu zbog njezine hrskave teksture i sočnosti, koja pruža savršen kontrast između vanjskog sloja i nježnog mesa ribe.

Kuhari sve češće koriste gustin umjesto brašna za pohanje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprječava da upije previše ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Recept za pohanje ribe s gustinom

Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim. Također, gustin je bez glutena, što ga čini izvrsnim izborom za osobe s intolerancijom na gluten ili one koji preferiraju lakša jela. Korištenjem gustina, kuhari stvaraju inovativna jela koja su privlačna gurmanima i onima koji traže zdravije opcije.

Image
KOMPLETAN VODIČ /

Kako očistiti dagnje, koliko ih dugo kuhati i kako provjeriti jesu li sigurne za jelo?

Image
KOMPLETAN VODIČ /

Kako očistiti dagnje, koliko ih dugo kuhati i kako provjeriti jesu li sigurne za jelo?

Pohanje može biti zahtjevno, ali postoji način da sebi olakšate posao. Umjesto brašna, koristite gustin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 kg ribe po izboru
  • 200 g gustina
  • 3 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Drugi začini po izboru
  • Ulje za prženje
Image
Foto: Shutterstock

Priprema:

Ribu izrežite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje napraviti dan ranije, ali može se i nekoliko sati prije prženja. Gustin stavite u zdjelu, dodajte jednu žličicu soli, papar, češnjak i ostale začine po izboru. Sve dobro spojite. Ulje ulijte u dublju posudu, dovoljno da riba može "plivati" u njoj, i dobro zagrijte.

Izvadite ribu iz hladnjaka, svaki dio dobro uvaljajte u smjesu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje. Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomjerno prži sa svih strana. Prženu ribu poslužite uz krumpir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom, piše Kent Rollins.

POGLEDAJTE VIDEO: Stručnjak pojasnio što se događa s ribama i rakovima kada je more toliko toplo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo