Imate li, još k tomu, dragu osobu s kojom možete podijeliti ovaj slatki užitak, tim bolje! Iznenadite svoju bolju polovicu napitkom za bogove. Utješite prijateljicu slatkim napitkom nakon kojeg će se i gorak prekid s dečkom činiti kao davno probavljeni loš vic. Evo popisa. Uživajte!
1. Maslac od kikirikija
Ako do sada niste, krajnje je vrijeme da ga nabavite. Maslac od kikirikija više nije privilegija zemalja zapadnog svijeta. Zahvaljujući neutaživoj želji za profitom, možete ga pronaći na policama brojnih trgovačkih lanaca, koji nas mame akcijskim cijenama na osnovnim artiklima. Dodajte veliku žlicu maslaca od kikirikija, a što ostane, poližite. Dobro promješajte, dok se ne otopi u vrućoj čokoladi.
2. Nutella i Linolada
Nakon najdražeg američkog namaza, evo i omiljenog dodatka raženom kruhu u svim domovima diljem Njemačke. Nutella ili bilo koja druga slasna inačica, poput bijele Linolade, poslužit će svrsi. Nemojte biti sramežljivi. Dobro zagrabite u tu staklenku. Umješajte u vruću čokoladu, a ponekad, samo ponekad, bijela Linolada i tamna otopljena topla čokolada komplementarne su kao crne i bijele tipke klavira. Ebanovina i bjelokost.
Uz to, neka stara stvar i evo savršenog zimskog prijepodneva, podneva, poslijepodneva.. Želite li doista otići još jedan korak dalje, dodajte i tučeno slatko vrhnje ili šlag.
3. Med od bagrema ili sirup od javora
Javorovu melasu malo je teže pronaći, pa onima skromnijih očekivanja od tople čokolade preporuka je dodati malo meda. Med ima snažan okus, pa ne treba pretjerivati. Dovoljna je mala žličica, kako ne bi preuzeo okus čokolade.
4. Cimet
Apsolutni gospodar zime, cimet je dobrodošao začin u svakom domu. Njegov miris neodoljivo asocira na blagdane, a dodavanjem u toplu čokoladu, preskočit ćete muke pravljenja kolačića s dodatkom ovog začina i zadovoljiti svoju potrebu za medenjacima.
Kad smo već kod medenjaka, imate li ih, možete i njih dodati u toplu čokoladu. Dovoljno je da ih smrvite u rukama i mrvicama posipate toplu čokoladu. Nakon toga definitivno možete twistati i vrištati, od zadovoljstva!
5. Keksići
Kupujete li hrvatsko, onda Domaćica. Pratite li inozemne trendove, onda Oreos. Zdrobite šaku punu keksića i ubacite ih u svoju šalicu. Polijte ih s toplom čokoladom i pripremite jednu malu žličicu. Imate li djecu, bez grižnje savjesti im ukradite par komada. Željet ćete pojesti i onaj zadnji komadić koji je ostao na dnu šalice.
6. Alkohol
Za one melodramatične, koji uživaju u putovanju niz staze uspomena ili obožavaju drame, a izbjegavaju SF ili akcijske filmove, u toplu čokoladu neka dodaju malo alkohola. Malo! Zbog svoje kremaste strukture Bailey's je idealan dodatak. Osim ovog likera, u obzir dolaze amaretto, likeri od višanja, oraha i slično.
7. Menta ili čokoladice od mente
Znate kako se kaže, malo soli da ne boli. Malo ulja da ne žulja. Sve što vam treba jest nekoliko kapi ulja mente i prstohvat soli. Ukoliko nemate ulje mente na polici u svojoj kuhinji, otopite After Eight čokoladice u vašoj toploj čokoladi. Učinak će biti isti.
8. Đumbir i klinčići ili razni oraščići
Vruća će čokolada imati fantastičan okus dodate li joj malo đumbira u prahu, nekoliko klinčića i cimeta, dok ju kuhate. Mirisi su neodoljivi, a okus dostojan kraljeva. Želite li otići još jedan korak dalje, ubacite šaku smrvljenih lješnjaka, badema, pistacija, oraha.
9. Čili papričica
U Meksiku vruću čokoladu piju s prstohvatom čilija. Cimet je komplementaran, pa i njega možete dodati. U čiliju se krije odgovor koja je razlika između tople i vruće čokolade.
10. Višnjevac ili maraskino
Ništa na ovome svijetu ne paše bolje od okusa trešanja, višanja i čokolade. Česti su to sastojci najboljih blagdanskih kolača, a ukoliko nemate strpljenja mlatiti mikserom i čekati da se sve to u pećnici ispeče, utoliko se zadovoljite šalicom tople čokolade u koju ste dodali malo likera od višanja ili trešanja.
Varati možete i dodavanjem soka za razrjeđivanje od maraskino trešanja, a domaći liker od višanja jednako je senzacionalan, kada ga se utopi u vruću čokoladu. Pripremanje schwarzwald torte može pričekati. Uživajte odmah i sada.