Jagode, maline i ostalo bobičasto voće ne mogu dugo stajati, stoga, ako ih ne pojedete u roku od nekoliko dana, naići ćete na trule ostatke nečega što ste prilično skupo platili. No, postoji učinkovit trik koji vašemu omiljenom voću može produljiti vijek trajanja, a za to vam je potreban samo jedan sastojak koji sigurno imate u svom kućanstvu.
Ocat će uništiti sve bakterije
U zdjeli pomiješajte pola šalice octa te dvije i pol šalice vode pa u to stavite jagode i pustite da se namaču nekoliko minuta. Ocat će uništiti sve bakterije i spore koje uzrokuju brzo kvarenje. Bez brige, kasnije nećete osjećati okus octa na jagodama.
Nakon toga temeljito osušite jagode uz pomoć papirnatoga ručnika. Što ih bolje osušite, dulje će trajati. Jagode nakon toga možete spremiti u hladnjak, a možete ih držati u kutiji obloženoj papirnatim ručnikom, koji će pokupiti svu dodatnu vlagu, piše Reader's Digest.
Ovaj trik možete primijeniti i na drugo bobičasto voće, poput kupina i malina.